4 Αυγ 2018

Μια παρασκηνιακή ανάλυση με έντονο επιχειρηματικό στοιχείο για τη μεταγραφή Μπονούτσι, Ιγκουαΐν, Καλντάρα

Μια διαφορετική οπτική για το deal ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μίλαν για τους Μπονούτσι-Ιγκουαΐν-Καλντάρα, δίνει σήμερα ιταλικό ρεπορτάζ.

Το κομμάτι το διαβάσαμε στο Il Giornale και αναφέρεται στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην FCA, δηλαδή την FIAT, άρα την οικογένεια Ανιέλι, και το Elliott, το αμερικάνικο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει πάρει τις μετοχές των ροσονέρι.

Το Elliott, όπως διαβάζουμε στο Il Giornale, έχει το 1,5%, το οποίο αντιστοιχεί σε κάτι εκατοντάδες εκατ. ευρώ, στην κορεατική Hyundai-Kia. Και η Hyundai-Kia, σύμφωνα με φήμες που ποτέ δεν έχουν διαψευστεί αποφασιστικά, όπως αναφέρεται στο ίδιο κομμάτι, ενδιαφέρεται για συνεργασία με την FCA.

Ενδιαφέρον υπάρχει και από την πλευρά της FCA όμως, αφού οι Κορεάτες έχουν το know-how, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για τους «πράσινους κινητήρες», δηλαδή φιλικούς με το περιβάλλον. Κάτι που θέλει η FCA, η οποία έχει ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 45 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


Παράλληλα, οι Αμερικάνοι του Elliott ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ιταλία και ειδικά σε επιχειρήσεις που έχουν όνομα και ιστορία αλλά δεν είναι δυνατές αυτή τη στιγμή, με στόχο να τις βάλει σε καλό δρόμο και να τις πουλήσει στη συνέχεια, βγάζοντας κέρδος για το ταμείο του.

Οι καλές σχέσεις και μια συνεργασία, επομένως, με την οικογένεια Ανιέλι, δε θα βλάψουν. Οπως δεν βλάπτει και τους Ανιέλι η καλή σχέση και η συνεργασία με τους Αμερικάνους του Elliott ή με τους Κορεάτες της Hyundai-Kia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου