31 Αυγ 2018

Τα… χώνει ο Αλέγκρι σε όσους ασκούν κριτική στον Κεντίρα: Πολλοί κοιτάζουν τους αγώνες αλλά λίγοι τους βλέπουν

Στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Πάρμα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναφέρθηκε και στους Πάουλο Ντιμπάλα και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ υπερασπίστηκε 100% τον Σάμι Κεντίρα.

Τα σχετικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του προπονητή της Γιουβέντους.

Για τον Ντιμπάλα και αν έχει επηρεαστεί ψυχολογικά επειδή στο επίκεντρο της προσοχής είναι πλέον ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ο Πάουλο είναι ήρεμος, πρέπει να βρει καλύτερη φόρμα όπως πολλοί άλλοι γιατί ξεκίνησαν αργότερα την προετοιμασία. Από εκεί και πέρα, η άφιξη του Ρονάλντο πρέπει να είναι ένα κίνητρο για όλους. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα, όλοι θέλουν να παίζουν, υπάρχουν πολλά ματς, αύριο είναι το τελευταίο από τα τρία πρώτα αυτού του μίνι κύκλου και μετά θα αρχίσουμε τη σεζόν μετά την διακοπή. Και μετά τη διακοπή θα πρέπει να είμαστε όλοι σε κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο μετράνε δύο πράγματα: Το ένα είναι το γήπεδο, όπου πρέπει να τρέχεις, και το άλλο είναι το να νικήσεις. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες που εμένα δεν με απασχολούν. Οχι μόνο εμένα, κανέναν προπονητή δεν πρέπει να απασχολούν. Εμένα η ευθύνη μου είναι να φέρω τους παίκτες στην καλύτερη κατάσταση και να φέρω στη διοίκηση αποτελέσματα. Και νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει».

Για το πώς είναι ο Ρονάλντο επειδή δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου της περσινής σεζόν, αν αυτό αποτελεί κίνητρο και αν έκανε καλά που δεν πήγε στην κλήρωση: «Ο Κριστιάνο είναι καλά, προπονήθηκε καλά. Είναι φυσιολογικό το ότι ήταν θυμωμένος χθες, γιατί πέρυσι έβαλε 15 γκολ στο Champions League και μαζί με τον Μόντριτς και όλους στη Ρεάλ κατέκτησαν το Champions League, επομένως ήταν πολύ θυμωμένος. Αυτό αποδεικνύει το πώς συνεχίζει να δουλεύει για να είναι πάντα ο καλύτερος και αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Το να μην πάει στην κλήρωση ήταν προσωπική του απόφαση και οι προσωπικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα πριν, πέρυσι ήταν ο πρώτος σκότερ του Champions League και το κατέκτησε, επομένως έκανε μια πραγματικά σπουδαία σεζόν».


Για το τι θα έλεγε σε όσους κριτικάρουν τον Κεντίρα για να τους πείσει να αλλάξουν γνώμη: «Δεν έχω να πω τίποτα, με πείθουν αυτοί όταν κάνουν κριτική. Δεν μπορείς να κριτικάρεις έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Κεντίρα. Είναι ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, έπαιζε με όλους τους προπονητές που είχε. Ή όλοι οι προπονητές δεν καταλαβαίνουν τίποτα ή ισχύει το αντίθετο. Εγώ λέω πάντα, τώρα θα αστειευτώ λίγο, ότι πολλοί κοιτάζουν τους αγώνες αλλά λίγοι τους βλέπουν. Υπήρχε ένας πρώην πρόεδρος μου, ο Ρομέο Ανκονετάνι, ο οποίος έλεγε πάντα "σήμερα μπήκες στο γήπεδο ή έπαιξες;". Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Κεντίρα. Αλλά από εκεί και πέρα μετράνε τα γεγονότα, οι αριθμοί. Εχει κατακτήσει το Champions League, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, έπαιξε στη Ρεάλ, έπαιξε με όλους. Υπάρχουν αγώνες στους οποίους παίζει λιγότερα καλά, άλλοι στους οποίους παίζει καλά, όπως όλοι. Οπως και ο προπονητής. Κι εγώ άλλες φορές πετυχαίνω τη σωστή 11άδα, άλλες φορές κάνω λάθη, αλλά όλα αυτά είναι μέρη της σεζόν. Δεν μπορείς να κριτικάρεις έναν όπως ο Κεντίρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου