2 Αυγ 2018

Ο Καλντάρα, η καταστροφή που έρχεται και ο νέος… Σιρέα που θα έπρεπε να θυσιαστεί

Μεγάλες αλλαγές στην ομάδα. Πριν καν συνέλθει ο οπαδός από το σοκ της μεταγραφής Κριστιάνο Ρονάλντο, ακολούθησε ο Λεονάρντο Μπονούτσι. Αυτό κι αν είναι σοκ.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Με τον Ιταλό αμυντικό θα ασχοληθούμε στο άμεσο μέλλον καθώς θα έχουμε πολλά να πούμε όλοι μας. Και πριν ξεκινήσει η σεζόν και κατά τη διάρκειά της. Οπως και με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τον τίμιο επαγγελματία.

Ενα σχόλιο, αρχικά, για τον Ματία Καλντάρα. Χάρηκα όταν επέστρεψε στη Γιουβέντους έχοντας πάρει παραστάσεις από την Αταλάντα. Δε χάρηκα που έφυγε γιατί είναι νέος και Ιταλός. Αλλά αυτό απέχει αρκετά από το γεγονός πως η ομάδα έκανε μεγάλο και κατέστρεψε την άμυνά της.

Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια της Αταλάντα και δεν έχω και την πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Θα σταθώ στη φράση του Μπέργκομι που διάβασα χθες «το να είσαι... κολόνα της Αταλάντα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να είσαι άμεσα και της Μίλαν. Αν το καταφέρει, φυσικά, ακόμη καλύτερα», είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Και έχει δίκιο. Μπορεί και να τα καταφέρει. Χωρίς να είμαστε σίγουροι όμως. Και αφού δεν είμαστε σίγουροι, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για μέγα λάθος. Ούτε φυσικά για κάποια καταστροφή.

Αξιζε να φύγει ο Καλντάρα για να έρθει ο Μπονούτσι; Εντελώς ψυχρά και με ξεκάθαρη αγωνιστική ματιά, η Γιούβε μπορεί να βγει κερδισμένη για τα επόμενα δυο-τρία χρόνια (να σημειώσω πως δεν ανήκω σε αυτούς που ήθελαν την επιστροφή του Μπονούτσι).


Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η λογική «γιατί να διώξουμε τον Καλντάρα και όχι τον Ρουγκάνι». Θα ήθελα να θυμίσω πως ο Ρουγκάνι, όταν είχε έρθει από την Εμπολι στο Τορίνο, ήρθε ως ο νέος… Σιρέα. Ως το μέλλον της ιταλικής άμυνας και τότε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως η Γιούβε έλυσε το πρόβλημά της για τα επόμενα 10 χρόνια.

Βέβαια, λίγα χρόνια μετά, οι περισσότεροι θα ήθελαν να δοθεί ο Ρουγκάνι για να μείνει ο Καλντάρα στη θέση του. Φυσικά και ο νεαρός Ντανιέλε δεν έχει καμία σχέση με τον Σιρέα αλλά ούτε ο Ματία ξέρουμε αν θα γίνει κάποιος σπουδαίος Ιταλός που θα μοιάζει σε κάποιον μεγάλο και τρανό προκάτοχό του.

Η Γιουβέντους επέλεξε να κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση. Ο χρόνος θα δείξει αν θα της βγει ή όχι. Αν θα κερδίσει ή θα χάσει από αυτό το deal. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για μια καταστροφική κίνηση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…


1 σχόλιο:

  1. συγχαρητηρια για τη προσεγγιση..αυτο ακριβως..λογω κακου ιστορικου Λεο(ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ),δεν σημαινει οτι η φυγη Καλνταρα ειναι κ απωλεια...ας δειξει στη Μιλαν τι αξιζει,οπως εδειξε αλλωστε κ ο Μπονουτσι(μακραν χειροτερος σε σχεση με τη θητεια του στη Γιουβε) Ωστοσο ξεχνατε ολοι κ το θεμα Ιγκουαιν,που προσωπικα πιστευω εκανε μαγικο ντιλ ο αλληθωρος,αφου εδωσε 90 πριν 2 χρονια,πηρε το μαξιμουμ απο το παιχτη κ στα 31 του τον "μοσχοπουλαει"55-60 μυρια στη Μιλαν αφου τον εχει αντικαταστησει ηδη με τον καλυτερο παιχτη του κοσμου,τον CR7!!!κ ακομα καποιοι ασχολειστε με το γιατι ηρθε ο Μπονι,γιατι εφυγε ο Καλνταρα,λες κ χασαμε τον Σιρεα,τον Μαλντινι η τον Καναβαρο!!Μαροτα,γι'αλλη μια φορα RESPECT!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή