13 Αυγ 2018

Στην Ιταλία ευχαριστούν τον Στουράρο για όλα και στην Ελλάδα τον κοροϊδεύουν για τον ίδιο λόγο. Για όλα…

Ο Στέφανο Στουράρο έχει δοθεί δανεικός στη Σπόρτινγκ. Για ένα χρόνο, μέχρι να επιστρέψει, θα είναι μακριά από το Τορίνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε την ομάδα αλλά και τους οπαδούς της Γιουβέντους και δέχτηκε μπόλικη αγάπη. Αντιδράσεις που ίσως να μην τις περίμενε και ο ίδιος.

Ο Στουράρο είναι ένας μέσος που μπορείς να βρεις οπουδήποτε. Αρκετά μέτριος και κάποιες φορές κακός. Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν μπάλα και ο προπονητής μπορεί να βασιστεί πάνω τους. Δεν κάνει τη διαφορά, δε λείπει αν δεν παίζει.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους τον ευχαρίστησαν με τη σειρά τους είτε μέσω των δικών του λογαριασμών στα social media είτε στα προσωπικά τους προφίλ και σελίδες του facebook. Στην Ελλάδα, ένας τέτοιος παίκτης θα είχε τον χαρακτηρισμό «παλτό» (και μπορεί να είναι), ενώ αν αγωνιζόταν σε μια μεγάλη ομάδα, οι περισσότεροι οπαδοί θα ζητούσαν να φύγει «γιατί δεν κάνει ούτε για την… τάδε μικρή ομάδα».

Στο Τορίνο ο Στουράρο δέχτηκε μηνύματα του τύπου «για πάντα στην καρδιά μας» ή «σε ευχαριστούμε για όλα». Από εδώ τον έχουμε κριτικάρει αγωνιστικά αρκετές φορές. Τελικά, τι είναι σωστό; Να λες την αλήθεια (πως δεν κάνει) ή να τον ευχαριστείς (για κάτι που τελικά δεν έκανε); Να τον μειώνεις (πως με τον Στουράρο δεν πας πουθενά) ή να τον αποθεώνεις (ποια είναι τα όλα που τον ευχαριστεί ο κόσμος);


Η αλήθεια είναι πως ο Στουράρο δεν κορόιδεψε κανέναν. Αυτό που ήξερε, αυτό έπαιζε. Και όταν δεν έπαιζε, τις περισσότερες φορές δηλαδή, δε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Μέχρι να επιστρέψει, ο Στουράρο δε θα λείψει σε κανέναν. Εφυγε από την Ιταλία με όμορφες κουβέντες στις αποσκευές του. Ο ίδιος παίκτης στην Ελλάδα θα έφευγε με αρκετή ειρωνεία. Στη αντιμετώπισή του, τη διαφορά δεν την κάνει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αλλά η ποδοσφαιρική κουλτούρα που κουβαλάει ο καθένας από εμάς.

Και είναι πιο υγιές να ευχαριστείς κάποιον που δεν τα κατάφερε παρά να τον βρίζεις για όσα δεν μπόρεσε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου