8 Αυγ 2018

Η… υποψία για τον Κανσέλο, οι δύο γκολκίπερ, τα «μωρά» και η περίπτωση Εμρέ Τσαν

Η Gazzetta dello Sport επιχείρησε να κάνει τον απολογισμό της προετοιμασίας της Γιουβέντους στις ΗΠΑ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ένα γκρουπ παικτών ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, με αρκετά βαριά όπλα όμως να λείπουν με άδεια. Οπως και να έχει, αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο ήταν αυτοί που βρίσκονταν στις ΗΠΑ και η Gazzetta dello Sport ξεχώρισε κάποια πρόσωπα, εστιάζοντας σε αυτά.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες και τι έγραψε για αυτούς η εφημερίδα, παραθέτοντας αυτούσιο το σχετικό κομμάτι.


Ζοάο Κανσέλο
Η υποψία ότι η Γιουβέντους επένδυσε πολύ καλά τα 40 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Βαλένθια για να τον αποκτήσει, υπήρχε από την πρώτη στιγμή. Τα πρώτα φιλικά έδειξαν αμέσως τις μεγάλες δυνατότητες του, σε τεχνικό επίπεδο αλλά και φυσικής κατάστασης, ενός ποδοσφαιριστή που ο Αλέγκρι ήδη δοκίμασε τρεις ρόλους (δεξί μπακ, δεξί εξτρέμ, αριστερό εξτρέμ). Συνδυάζει με ευκολία την εντυπωσιακή κούρσα με την εξαιρετική τεχνική. Ηδη ανάμεσα στους καλύτερους στη θέση του, στη Γιούβε μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο βελτιώνοντας την αμυντική φάση, η οποία παραμένει το αδύνατο σημείο του.


Οι τερματοφύλακες
Ο Ματία Περίν, τύπος ευχάριστος και αυθόρμητος, το έλεγε σε όσους ήταν κοντά του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη μεταγραφή του στη Γιούβε. «Εκτιμώ πολύ τον Σέζνι, αλλά θα πάω εκεί πεπεισμένος ότι θα πάρω τη θέση του βασικού». Προφανώς δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, αλλά σε αυτά τα πρώτα φιλικά περισσότερο έπεισε αυτός και λιγότερο ο Πολωνός. Ο πρώην της Ρόμα δεν εντυπωσίασε ούτε στο Μουντιάλ ούτε στα φιλικά στις ΗΠΑ, ειδικά με την Ρεάλ. Για να διατηρήσει τη θέση του βασικού θα πρέπει να γίνει ξανά ο σπουδαίος τερματοφύλακας που είδαμε πέρυσι, όταν ήταν πολύ περισσότερα από αναπληρωματικός του Μπουφόν.


Τα «μωρά»
Αν παίζεις με πρωταθλητές και δεν είσαι ακόμη στο επίπεδο τους, συχνά η απόδοση σου ανεβαίνει. Είναι ένας από τους γραπτούς κανόνες του ποδοσφαίρου. Οι Αντρέα Φαβίλι και Λούκα Κλεμέντσα τον υιοθέτησαν τέλεια, πετυχαίνοντας υπέροχα γκολ σε φιλικά υψηλού πρεστίζ. Ο πρώτος υπολογίζει ότι θα... εκραγεί στην Τζένοα, για τον δεύτερο, αριστεροπόδαρος με σπουδαίο ταλέντο, ανοίγουν και ενδιαφέρουσες πιθανότητες όπως οι Σασουόλο και Παλέρμο.


Εμρέ Τσαν
Η απόκτηση του ως ελεύθερος πέρασε ελαφρώς σε δεύτερο πλάνο σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι. Λίγο επειδή ήταν το καλοκαίρι του CR7, λίγο επειδή η μεταγραφή ολοκληρώθηκε φέτος αλλά οι Μαρότα και Παράτιτσι δούλευαν για πολύ καιρό πάνω στο θέμα. Ο Γερμανός έκλεισε την τελευταία σεζόν με τραυματισμό και έχει μια σωματοδομή που δεν του επιτρέπει να επανέλθει άμεσα σε φόρμα. Σε αυτά τα πρώτα φιλικά έδειξε ότι είναι πίσω, αλλά κανείς δεν ανησυχεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου