3 Σεπ 2018

Αρθρο-καταπέλτης για την κατάσταση στο γήπεδο: Από ηφαίστειο σε κοιμισμένο θέατρο

«Από ηφαίστειο σε κοιμισμένο θέατρο», είναι ο τίτλος άρθρου σε φιλογιουβεντίνικη ιστοσελίδα και αναφέρεται στο Allianz Stadium.

Οι μπιανκονέρι έπαιξαν το προπερασμένο Σάββατο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι τους, νικώντας τη Λάτσιο με 2-0. Οι εξέδρες ήταν κατάμεστες αφού είχαμε ξανά sold out αλλά η ατμόσφαιρα δεν ήταν τόσο καυτή όσο θα περίμενε κανείς, με δεδομένο ότι ήταν και το πρώτο παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο.

Το θέμα, φυσικά, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά γενικά μια αλλαγή που παρατηρείται στη νοοτροπία, την φυσιογνωμία και γενικά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην έδρα της Γιούβε. «Υπήρχε κάποτε το Stadium ηφαίστειο, εκείνο που έβραζε από πάθος και βοηθούσε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, υποστηρίζοντας την ομάδα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Οχι, δεν μιλάμε για... εποχές μακριά, αλλά για λίγα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του σχετικού κειμένου το Tuttojuve.

Οπως αναφέρεται στη συνέχεια, τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, αφού οι συνεχείς επιτυχίες στο πρωτάθλημα, με την κατάκτηση του τίτλου για επτά σερί χρόνια, έχουν γεμίσει την κοιλιά του κόσμου. Ετσι, προσθέτει το Tuttojuve, «έχουμε περάσει από την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των ποδοσφαιριστών όπως και να έχει, στις σέλφι και στις μουρμούρες ή τις γκρίνιες στην πρώτη λάθος πάσα. Ο μέσος οπαδός έχει γίνει όλο και πιο απαιτητικός».

Στο κείμενο τονίζεται ότι αυτό που θέλουν, αυτό που σκέφτονται όλοι πλέον είναι το Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι στα παιχνίδια αυτής της διοργάνωσης τα πράγματα είναι καλύτερα από πλευράς πάθους και ατμόσφαιρας, χωρίς όμως και πάλι να έχουμε συμμετοχή στο 100%. Αν στα πρώτα χρόνια του Stadium είχαμε εντυπωσιακές οπαδικές παθιασμένες στιγμές και συμμετοχή από όλες τις εξέδρες, με το πέρασμα των χρόνων τα πράγματα έχουν ξεφτίσει σε μεγάλο βαθμό. Πλέον, βάσει της συνολικής εικόνας του γηπέδου, ο συντάκτης του κειμένου στο Tuttojuve αναρωτιέται αν σε λίγο καιρό θα μιλάμε περισσότερο για... θέατρο και λιγότερο για γήπεδο.

«Και ίσως, αυτό είναι που θέλει η διοίκηση, βλέποντας τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας και ειδικά αυτές για ένα πέταλο που πάντα θεωρούνταν μια λαϊκή εξέδρα αλλά φέτος έπρεπε να δώσεις 600 ευρώ (650 αν δεν είχες πάρει πέρυσι) για να αγοράσεις διαρκείας», αναφέρεται αμέσως μετά στο σχετικό κομμάτι, όπου υπενθυμίζεται και το γεγονός ότι για το ματς με την Λάτσιο ένα εισιτήριο στην Curva Sud κόστιζε 55 ευρώ, αισθητά ανεβασμένη τιμή σε σχέση με πέρυσι.


Κάπου εκεί, το Tuttojuve τονίζει ότι όσο δίκιο έχουν οι ultras της Γιουβέντους σε αυτή την αντίδραση τους για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, διαρκείας ή απλών, τόσο λάθος είναι το να αποδοκιμάζεται για παράδειγμα ο Μπονούτσι σε ολόκληρο τον αγώνα. «Συνθήματα ή σφυρίγματα κατά του Μπονούτσι μπορεί να υπάρξουν και θα υπάρξουν, είναι λογικό, αλλά σίγουρα όχι για όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ούτε ένα σύνθημα υπέρ της ομάδας, ούτε ένα σύνθημα για κάποιον ποδοσφαιριστή με εξαίρεση τον Μάντζουκιτς, άρα στο φινάλε είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτό το "la Juve siamo noi" (η Γιούβε είμαστε εμείς) που φώναζε η Curva, αν τελικά τη Γιούβε δεν την υποστηρίζεις την ώρα του ματς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Και αφού καταγράφεται για ακόμη μία φορά, αμέσως μετά, το γεγονός ότι από τις άλλες θύρες του γηπέδου φωνάζουν πλέον μόνο αν γίνεται κάποια εντυπωσιακή φάση ή κάποιο σοβαρό λάθος, καταλήγει το κείμενο το Tuttojuve: «Η διοίκηση της Γιουβέντους θα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποια όρια και να εξηγήσει λεπτομερώς τι ακριβώς θέλει: Ενα γήπεδο ή ένα θέατρο; Το δεύτερο, θα πει κάποιος. Υπάρχει όμως και μία ερώτηση που έρχεται αυθόρμητα και αφορά ένα μεγάλο μέρος των οπαδών στο Allianz Stadium: Πώς μπορείτε να πάτε να βλέπετε ένα ματς και να μην τραγουδάτε ούτε ένα σύνθημα;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου