25 Σεπ 2018

Το μελετημένο σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Ανιέλι για την παγκόσμια Γιουβέντους

Μπράβο στον πρόεδρο Ανιέλι που διατηρεί την ομάδα στη ζεστασιά και τη σιγουριά της οικογένειας. Μπράβο γιατί έχουμε δει τι συμβαίνει αν οι μετοχές πέσουν σε λάθος χέρια, Κινέζων, Αράβων, Αμερικανών…

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Μπράβο στον πρόεδρο Ανιέλι που έφερε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και σχεδιάζει να φτιάξει έναν μηχανισμό ώστε η ομάδα να μπορεί να πάρει το νέο Κριστιάνο Ρονάλντο στην ηλικία των 25.

Μπράβο στον πρόεδρο Ανιέλι που δουλεύει ώστε η Γιούβε να μπορέσει να κατακτήσει όσα Champions League δεν έχει εδώ και δεκαετίες. Μπράβο γιατί θέλει να τους ξεπεράσει όλους τους προκάτοχούς του στην Ιταλία και στην οικογένεια. Διψάει για να γράψει Ιστορία. Δεν κρατιέται…

Και μάλλον θα τα καταφέρει…

Εχει δίπλα του ικανούς ανθρώπους. Κρύο αίμα, έτοιμο για μπίζνες και φιλοσοφία άκρως τεχνοκρατική. Μέχρι και ο Πάβελ έχει… μεταμορφωθεί. Αγνώριστος. Λογικό όμως. Αλλο να είσαι στα αποδυτήρια φορώντας ιδρωμένες φανέλες και τα γόνατά σου να έχουν πάνω τους κολλημένο χορτάρι και άλλο να ντύνεσαι με πανάκριβα κοστούμια και να πατάς στα καλύτερα ποδοσφαιρικά γκαλά και συναντήσεις. Εκεί πας για δουλειές, όχι για να μιλήσεις για 3-5-2.

Η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα. Αν τα 7 σερί πρωταθλήματα ήταν ένα φανταστικό και μοναδικό επίτευγμα, αυτά που θα έρθουν ενδέχεται να είναι εντυπωσιακότερα. Μπράβο στον Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος θα πρέπει να γίνει παράδειγμα για πολλούς επιχειρηματίες…


Η Γιουβέντους είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κάνει νέους οπαδούς. Εντός Ιταλίας αλλά και εκτός. Θα πάρει με το μέρος της τους φίλους του Κριστιάνο Ρονάλντο, θα έχει δίπλα της όλο και περισσότερο κόσμο. Ειδικά όταν αποφασίσει ο Ανιέλι να παίξει η Γιούβε αγώνα της Serie A σε άλλη… χώρα.

Η τελευταία δήλωση του προέδρου της Γιουβέντους και ενός ισχυρού παράγοντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πως θα πρέπει η Λίγκα να σκεφτεί σοβαρά να διεξάγονται κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος εκτός Ιταλίας, ήχησε κάπως.

Δε χρειάζεται να είσαι και κάνα… δαιμόνιο μυαλό για να έχεις καταλάβει πως ο Ανιέλι θέλει πια οπαδούς που ξοδεύουν και όχι οπαδούς που φωνάζουν. Θέλει οπαδούς που θα σηκώνουν το κασκόλ της ομάδας και όχι του συνδέσμου τους. Θέλει οπαδούς που θα πίνουν τις μπύρες που πουλάνε τα μπαρ του γηπέδου και όχι αυτές που έχουν πιει πριν «σκάσουν μύτη» στο Stadium.

Λογικά ακούγονται όλα αυτά και κανείς εκτός από τους συνδεσμίτες δεν είναι εναντίον του Ανιέλι. Αλλά να σκέφτεται να πάει την ομάδα σε άλλη χώρα για αγώνα πρωταθλήματος; Ο Ανιέλι ήταν κοντά στην ομάδα, όχι από αυτή τη θέση, όταν ανέβηκε από τη Serie B και έπαιζε στο Ολίμπικο του Τορίνο, ένα γήπεδο μικρό, που γέμιζε σπάνια. Τότε η Γιούβε έδινε απλόχερα εισιτήρια σε όποιον ζητούσε. Γιατί τους είχε όλους ανάγκη. Και ο κόσμος στήριξε την αγαπημένη του ομάδα. Τότε, εκεί, γεννήθηκε το περιβόητο «Fino alla fine».

Τα χρόνια άλλαξαν…


Η Γιούβε έγινε πάλι κυρίαρχη. Οι οπαδοί περιμένουν σε λίστες αναμονής για ένα εισιτήριο σε σημαντικό παιχνίδι. Η τιμή των διαρκείας αυξήθηκε, το ίδιο και τα εισιτήρια. Υπήρχαν άνθρωποι που έδωσαν έξι κατοστάρικα για να δουν το Φροζινόνε-Γιούβε. Ο κόσμος ήταν, είναι και θα είναι εκεί. Και ο Ανιέλι σκέφτεται να παίρνει την ομάδα 1-2 φορές το χρόνο και να παίζει ματς πρωταθλήματος εκτός Ιταλίας. Ε, ναι. Αφού ο κόσμος ήταν, είναι και θα είναι εκεί.

Αυτή είναι η παγκόσμια Γιούβε που ονειρεύεται ο πρόεδρος. Και θα τα καταφέρει. Σκεφτείτε τι έχει αλλάξει η ομάδα μέσα σε δύο χρόνια; Σχεδόν τα πάντα από τις αρχές που κουβαλούσε επί δεκαετίες. Ο Ανιέλι θα πετύχει γιατί είναι ικανός και λειτουργεί με μελετημένο σχέδιο. Ποιος θα θυμάται, εξάλλου, ότι η ομάδα έπαιξε το Γιούβε-Νάπολι στην Κίνα με έναν Ιταλό στη σύνθεσή της όταν την ίδια σεζόν κατακτήσει η Κυρία το 4ο Champions League της;

Σχετικά θέματα

«Ο Ανιέλι θα πάρει το Champions League αλλά θα τα αλλάξει όλα, έχει σχεδιάσει την παγκόσμια Γιουβέντους…». Διαβάστε περισσότερα »



1 σχόλιο:

  1. καλο θα ηταν να ασχοληθει κ με την αυξηση χωρητικοτητας του γηπεδου..τουλαχιστον στις 55-60 χιλιαδες..Ειναι μικρο το γηπεδοοοοοοο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή