3 Σεπ 2018

Η επίδοση στην επίθεση της Γιούβε που είναι δεύτερη στην Ευρώπη, πάνω από την Μπαρτσελόνα, και ο ρόλος του Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει αλλά έχει παίξει για την ομάδα, η οποία με τη σειρά της έχει τους αριθμούς με το μέρος της.

Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχει προκαλέσει και συζητήσεις. Οχι ότι ασχολείται σοβαρά κανείς στη Γιουβέντους με αυτές, αλλά το αναφέρουμε. Αυτό που δεν έχει συζητηθεί προς το παρόν, είναι το γεγονός ότι ο Ρονάλντο δεν έχει... αδιαφορήσει για την ομάδα σε αυτά τα τρία παιχνίδια.

Αν δει κάποιος τα ματς προσεκτικά, θα παρατηρήσει ότι ο Κριστιάνο δεν είναι στον κόσμο του. Αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ότι μπορεί να βοηθήσει και με άλλον τρόπο την ομάδα και το κάνει με το να δίνει πάντα την μπάλα σε όποιον είναι ελεύθερος, αποφεύγοντας να εκβιάσει προσπάθειες. Ο Πορτογάλος βλέπει δύο ή και τρεις αντιπάλους να πέφτουν πάνω του όποτε παίρνει την μπάλα, αλλά βλέπει παράλληλα και αυτόν που είναι ελεύθερος.


Κάποιοι έγραψαν ότι από αυτό επωφελείται προς το παρόν ο Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά όπως αναφέρει η Corriere della Sera είναι σημαντικό το πόσο περισσότερο χώρο για να κινηθούν βρίσκουν οι μέσοι λόγω αυτού που προαναφέραμε. Ο Πιάνιτς, ο Κεντίρα, ο Ματουιντί, ακόμη και ο Μπερναρντέσκι αφού τον έχει χρησιμοποιήσει και πιο πίσω ο Αλέγκρι μέσα στο ματς, έχουν σκοράρει ή έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν κάνοντας κινήσεις σε χώρους που ήταν ελεύθεροι επειδή ο αμυνόμενος ή οι αμυνόμενοι απουσίαζαν λόγω Ρονάλντο.

Την ίδια ώρα, η στατιστική δείχνει ότι η Γιουβέντους έχει κατά μέσο όρο 22,3 τελικές προσπάθειες άνα παιχνίδι, επίδοση που τη φέρνει πάνω από την Μπαρτσελόνα (22) και πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι (22,8). Πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν η ομάδα είναι ανέτοιμη, ναι μεν το μεγάλο της όπλο παραμένει άσφαιρο, αλλά μια λογική στο παιχνίδι αποκτάται σιγά-σιγά.

Από εκεί και πέρα, ο Αλέγκρι και ο χρόνος θα δείξουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου