3 Σεπ 2018

Τι έγραφε το πανό που είχαν σηκώσει οι οπαδοί της Ρόμα για τον Σιρέα

Ηταν 3 Σεπτεμβρίου 1989 όταν έφευγε πρόωρα από την ζωή ο Γκαετάνο Σιρέα.

Ο αρχηγός των αρχηγών, όπως διαχρονικά αποκαλείται στο Τορίνο, ο Σιρέα, έφυγε πολύ νωρίς και πολύ άδικα. Ηταν από τις περιπτώσεις, όμως, που δεν χρειαζόταν να φύγει από τη ζωή για να δικαιωθεί. Αυτό είχε γίνει ήδη από όταν έπαιζε, τόσο με τους τίτλους που κατέκτησε σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, όσο και με την αναγνώριση όλων.

Η Γιουβέντους μπορεί να είναι η πιο μισητή ιταλική ομάδα για την μισή χώρα, αλλά αυτό δεν επηρέασε στο ελάχιστο κανέναν, σε ό,τι αφορά την κρίση του για τον Σιρέα. Μια αναγνώριση από όλους, ακόμη κι από οπαδούς που δεν είχαν, δεν έχουν και ποτέ δεν θα έχουν καλά συναισθήματα για τους μπιανκονέρι. Και η αναφορά γίνεται για τους οπαδούς της Ρόμα.


«Σιρέα... Ενας άνθρωπος, ένας πρωταθλητής... Τιμή!», έγραφε το πανό που είχαν σηκώσει οι οπαδοί των τζαλορόσι μετά τον θάνατο του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1982 με την σκουάντρα ατζούρα.

Το πανό των Ρωμαίων για τον Γκαετάνο Σιρέα


Πανό που αποτελεί τιμή όχι μόνο για τον Σιρέα, αλλά και για τους οπαδούς της Ρόμα, οι οποίοι αναγνώρισαν έτσι το μέγεθος και τη σπουδαιότητα αυτού που είχε φύγει. Οπως έκανε, άλλωστε, όλη η Ιταλία, σε όλα τα γήπεδα, στους αγώνες που έγιναν μετά την είδηση του απροσδόκητου χαμού του Γκαετάνου Σιρέα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου