21 Σεπ 2018

Ο Σάκι αποθεώνει τη Γιούβε και την έχει ικανή για όλα

Ο Αρίγκο Σάκι πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα της Γιουβέντους, την οποία θεωρεί ικανή για όλα κόντρα σε όλους στο Champions League.

Ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας έχει στηρίξει αρκετές φορές, με δηλώσεις ή άρθρα του, τη δουλειά που γίνεται στους μπιανκονέρι αυτά τα χρόνια, αν και πάντα πίστευε πως κάτι έλειπε. Είτε στο ρόστερ, είτε στη νοοτροπία, είτε στην τακτική του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Το 0-2 στο Μεστάγια της Βαλένθια όμως και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, μάλλον τον έπεισε ότι η φετινή σεζόν μπορεί να είναι και αυτή που θα λυτρώσει, επιτέλους, τη Γιούβε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η ομάδα του Αλέγκρι είναι εντυπωσιακή. Αν και τους άφησαν με 10 παίκτες χωρίς λόγο, με την αποβολή του Ρονάλντο, οι μπιανκονέρι αντέδρασαν ως σπουδαία ομάδα επιβεβαιώνοντας ποιότητα, αποφασιστικότητα, αυτοεκτίμηση και κυνισμό. Καθοδηγούμενοι σωστά από τον Αλέγκρι, οι μπιανκονέρι είναι μια πολύ ισχυρή αρμάδα πλούσια σε χαρακτήρα, ταλέντο, προσωπικότητα, δύναμη», είπε αρχικά στη Gazzetta dello Sport ο Σάκι και πρόσθεσε.


«Τώρα πια η Γιουβέντους είναι έτοιμη για τα πάντα. Μια ολόκληρη ομάδα ενωμένη στο κυνήγι του στόχου, με πολύ υψηλό βαθμό σε ότι αφορά το ομαδικό πνεύμα, μια ομάδα όπου όλοι τρέχουν, θυσιάζονται και μάχονται. Είναι σούπερ συγκεντρωμένοι και έχουν τρομερό κίνητρο, είναι πολύ δυνατοί σε θέμα χαρακτήρα, δε χαρίζουν τίποτα. Αντιθέτως, είναι αδίστακτοι».


1 σχόλιο:

  1. Και το ότι ο Αλέγκρι, όπως φαινεται τουλάχιστον, πρεπει να εχει κοψει εκεινη τη συντηριτικουρα άμυνα, όταν προηγειται η ομαδα, δε νομιζω ότι είναι μονο δική του απόφαση. Ειδικα στο Τσαμπιονς Λιγκ, όπου το βλέπει ολη η υφηλιος, αν το κανει αυτο πιστευω ότι θα του βαλει χέρι και ο Ρονάλντο πλέον, οπότε δεν τον παίρνει... Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή