18 Σεπ 2018

Ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να ενώσει τους οπαδούς, μερίδα των οργανωμένων ακυρώνει το υπόλοιπο γήπεδο

Το θέμα της ατμόσφαιρας του Allianz Stadium απασχολεί καθημερινά τον ιταλικό Τύπο, όπως φαίνεται και από τα συνεχή άρθρα.

Σε προηγούμενο θέμα μεταφέραμε την «κυριλέ διαμαρτυρία» που έκαναν οι οργανωμένοι της Curva Sud στο ματς με τη Σασουόλο, εμφανιζόμενοι στο γήπεδο φορώντας πουκάμισα. Σε αυτή την κίνηση στέκονται κι άλλες ιστοσελίδες, σε μία εκ των οποίων διαβάσαμε ένα άρθρο με τίτλο «Ο CR7 δεν ακυρώνει τη δυσαρέσκεια των Γιουβεντίνων τιφόζι: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία κόντρα στα ακριβά διαρκείας».

Στο σχετικό κείμενο, αναφέρεται αρχικά το γεγονός ότι παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν για τις τιμές, τα διαρκείας της Γιουβέντους εξαντλήθηκαν για ακόμη μία φορά. Πράγμα που σημαίνει ότι εξαντλήθηκαν και τα διαρκείας για το πέταλο, παρά τις αντιδράσεις. «Λογικό. Πώς μπορείς να αποχωριστείς την αδρεναλίνη του γηπέδου; Πώς μπορείς να αποχωριστείς τις συναντήσεις με τους φίλους σου από την curva με τους οποίους έχεις ζήσει χαρές και λύπες;», αναρωτιέται η συντάκτης του κειμένου, η οποία υπενθυμίζει την αποχή των οργανωμένων από την Villar Perosa και από την πρεμιέρα με την Κιέβο στη Βερόνα, για να καταλήξει στη διαμαρτυρία του αγώνα με τη Σασουόλο.


«Στη διάρκεια των 90 λεπτών η Curva Sud έδειξε την ξεκάθαρη αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στους θεατές και τους οπαδούς. Μία διαμαρτυρία καθαρή, ξεκάθαρη, αυτή του αγώνα με τη Σασουόλο. Ολοι με λευκά πουκάμισα, καθισμένοι, σιωπηλοί σε όλο το πρώτο ημίχρονο: Σαν να δείχνουν πώς είναι οι "πελάτες", χωρίς να λείψει πάντως το γνωστό σύνθημα στο 39ο λεπτό προς τιμήν των θυμάτων του Χέιζελ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα χρώματα, τα συνθήματα, οι σημαίες, το μπιζάρισμα στην ομάδα, η συμπεριφορά του πραγματικού οπαδού».

Μέρος των συνδέσμων φαίνεται πως θέλει να ακυρώσει το υπόλοιπο γήπεδο, μια τακτική που σίγουρα δεν είναι σωστή καθώς επιχειρούνται να δημιουργηθούν οπαδοί διαφορετικών ταχυτήτων και, τελικά, να βγουν… γιουβεντόμετρα. Θα δούμε πού και πώς θα καταλήξει αυτό γιατί ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αυτούς που φορούν… άσπρα πουκάμισα. Και το βασικό, δε φταίνε οι υπόλοιποι οπαδοί για τις τιμές που έβαλε η διοίκηση Ανιέλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου