8 Σεπ 2018

Μια δράση της ομοσπονδίας διαφόρων κλαμπ της Γιούβε που αξίζει να «διαφημίζεται»

Οι οπαδοί της Γιουβέντους συνεχίζουν τη φιλανθρωπική τους δράση, βοηθώντας αυτή τη φορά μικρά παιδιά από την Ουκρανία.

Το καλοκαίρι που διανύσαμε και η σεζόν που διανύουμε είναι περίεργη στα οπαδικά των μπιανκονέρι και ειδικά σε ό,τι αφορά τους ultras, οι οποίοι είναι σε ανοιχτή κόντρα με τη διοίκηση. Την ίδια ώρα όμως, οι φίλοι των μπιανκονέρι προχωρούν και σε κινήσεις που θα πρέπει να αναφέρονται, να παρουσιάζονται, να «διαφημίζονται» για να ακολουθήσουν κι άλλοι στο δρόμο που έχει χαράξει η ομοσπονδία «Quelli di Via Filadelfia».

Πρόκειται για μια ομοσπονδία διαφόρων κλαμπ (όχι ultras) της Γιούβε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γραφτεί ως μέλος όποιος θέλει, με το όνομα να το έχει πάρει, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, από την Curva στη Via Filadelfia στο παλιό Κομουνάλε, με πολλούς εκείνης της γενιάς να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες της ομοσπονδίας.

Αυτές συνήθως γίνονται σε συνεργασία με τη νομαρχία του Πιεμόντε, τον δήμο του Τορίνο και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (είχαμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό για όσα έκαναν για το Χέιζελ), έχοντας βοηθήσει ως τώρα με τη συγκέντρωση χρημάτων μικρά παιδιά από Τορίνο, Ιταλία γενικά και Κόσοβο. Αυτή τη φορά, σκοπός της κινητοποίησης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων ή υλικών αγαθών για πιτσιρίκια από το Ντόνμπας της Ουκρανίας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας ή σοβαρά προβλήματα απλής επιβίωσης αφού ζουν σε συνθήκες πολέμου.


Σε αυτά τα μικρά παιδιά οι Γιουβεντίνοι έδωσαν λίγη χαρά και λίγη βοήθεια με όσα συγκέντρωσαν, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «Quelli di Via Filadelfia», Μπέπε Φράντσο, να δηλώνει σχετικά: «Πρόκειται για μικρά παιδιά που είναι δυστυχώς στο επίκεντρο ενός πολέμου. Και στον πόλεμο την πληρώνουν πάντα οι πιο αδύναμοι. Ορφανά, με σοβαρές ασθένειες, με μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα υγείας, έχουν ένα όνειρο και αυτό είναι το να καταφέρουν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως κάνουν συνομήλικα παιδιά που έχουν σταθεί πιο τυχερά. Υποστήριξη και αλληλεγγύη. Πάθος και βοήθεια στην κοινωνία. Αυτά αποτελούν μέρη του προγράμματος μας, του δικού μας στυλ του να ζεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου