9 Σεπ 2018

Νέντβεντ: Ετσι πήραμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πιο εύκολα από ό,τι πιστεύει κανείς

Ο Πάβελ Νέντβεντ μίλησε σε Μέσο της Τσεχίας για την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, το πώς πάρθηκε η απόφαση.

Το πόσο ήθελε ο Πορτογάλος να υπογράψει στη Γιουβέντους αλλά και για την ερώτηση που του έκανε σχετικά με την Ιταλία.

Ο αντιπρόεδρος των μπιανκονέρι έκανε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και αναφέρθηκε στον CR7 και στο Champions League, λέγοντας ότι η Γιούβε θα τα δώσει όλα φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νέντβεντ.

Για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίσαμε στην ομάδα μας έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Ρονάλντο. Ως κλαμπ κάναμε ένα βήμα μπροστά και θέλουμε αυτό να το δείξουμε και στο Champions League, το οποίο έχει τεθεί ως στόχος μας για τα προσεχή χρόνια».

Για το πώς έγινε η μεταγραφή: «Κάποιοι μπορεί να σκέφτηκαν ότι ήταν τρελό... Εμείς, ως Γιουβέντους, είμαστε σε μια θέση όπου είναι δύσκολο να αγοράσουμε καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχουμε στην 11άδα μας. Ο αθλητικός διευθυντής, ο Παράτιτσι, μας είπε μια μέρα ότι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τον Ρονάλντο. Ξέραμε ότι η ρήτρα αποδέσμευσης μπορούσε να πέσει στα 100 εκατ. ευρώ, οπότε έγινε πιο ρεαλιστικό. Επρεπε να το συζητήσουμε με τον πρόεδρο Ανιέλι, ο οποίος εξέτασε το deal από όλες τις πλευρές και τελικά άναψε το πράσινο φως. Ηταν η σωστή απόφαση για να επιστρέψει η Γιουβέντους εκεί ποπυ ανήκει. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League, οπότε ήταν μια καλή κίνηση».


Για το πόσο δύσκολο ήταν να πειστεί ο Ρονάλντο: «Ηταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι πιστεύει κανείς γιατί ήθελε να έρθει σε εμάς. Ηθελε να αλλάξει περιβάλλον και να φύγει από τη Μαδρίτη. Επέλεξε τη Γιουβέντους και αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους. Κατάφερε να νικήσει στην Αγγλία και στην Ισπανία και θα είμαστε ευτυχισμένοι αν το κάνει και στην Ιταλία. Θα τα δώσουμε όλα φέτος! Οταν τέθηκε πρώτη φορά θέμα μεταγραφής Κριστιάνο, κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και μετά στρέψαμε τα κεφάλια μας προς τον πρόεδρο. Ισως ο Παράτιτσι περίμενε ότι ο Ανιέλι θα έλεγε ότι είμαστε τρελοί. Είπα στον Αντρέα ότι είναι η σωστή κίνηση, ότι η ομάδα θα κάνει βήμα μπροστά. Κατακτήσαμε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είτε το θέλεις είτε όχι, έπειτα από επτά χρόνια επιτυχιών, τα κίνητρα μειώνονται. Οταν έχεις, επομένως, την ευκαιρία να αλλάξεις κάτι, το κάνεις. Ηταν το τέλειο timing για εμάς».

Για το ξεκίνημα του CR7 ως μπιανκονέρο: «Είναι εκπληκτικός από όλες τις απόψεις. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ σκληρά όχι μόνο με την ομάδα αλλά και μόνος του. Είναι ηγέτης, δε χρειάζεται καν να μιλήσει για να τον ακολουθήσουν οι συμπαίκτες του. Οι νεότεροι σε ηλικία παίκτες μας έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του και να βελτιωθούν. Ο Κριστιάνο είναι ένας νορμάλ τύπος που λατρεύει να νικάει και θέλει να είναι ο καλύτερος σε όλα. Με ρώτησε πώς είναι τα πράγματα στην Ιταλία και τι θα πρέπει να περιμένει. Είναι πολύ πιο δύσκολο να σκοράρεις στην Ιταλία και νομίζω πως αυτό το κατάλαβε και ο ίδιος ήδη. Παρ' όλα αυτά, είναι απλά θέμα χρόνου. Εχει πάρει πέντε φορές την Χρυσή Μπάλα αλλά όταν τον βλέπεις στην προπόνηση νομίζεις ότι είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του. Είναι φανταστικό να τον βλέπεις να προπονείται, πάντα ψάχνει τρόπο να βελτιωθεί. Είναι πολύ θετικός, ειδικά για τους πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά το σωστό παράδειγμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου