24 Σεπ 2018

Σκέψη από τον Ανιέλι ώστε να γίνονται ματς ιταλικού πρωταθλήματος… εκτός Ιταλίας!

Ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων της Serie A εκτός Ιταλίας αλλά και στην πιθανότητα δημιουργίας της Superlega.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της ECA βρίσκεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη για ένα παγκόσμιο συνέδριο που θα γίνει για το ποδόσφαιρο και σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια ματς της Serie A να γίνονται εκτός Ιταλίας τα προσεχή χρόνια.

«Ξέρω ότι εδώ στην Ισπανία αυτό είναι ένα καυτό θέμα. Ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας έχει κάνει καλή δουλειά διαφημίζοντας το πρωτάθλημα στο εξωτερικό και θέλει ένα παιχνίδι να γίνεται στις ΗΠΑ. Εμείς στην Ιταλία έχουμε πάει εκτός χώρας το Σούπερ Καπ αλλά αυτό είναι πιο εύκολο. Θα δούμε, έχουμε το παράδειγμα του ΝΒΑ και του NFL, θα πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς το ενδεχόμενο», είπε σχετικά ο Ανιέλι, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας της Superlega, ενός μεγάλου κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τα εγχώρια πρωταθλήματα να αφήνονται στην τύχη τους...


«Εχουμε ήδη μιλήσει για την Superlega και θα ξαναμιλήσουμε. Η ιστορία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποδεικνύει ότι όταν τα πουλάμε μαζί και όχι με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, παίρνουμε περισσότερα λεφτά και το προϊόν πωλείται καλύτερα».

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το ποδόσφαιρο θα αλλάξει αρκετά, ως επιχείρηση, τα επόμενα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου