14 Σεπ 2018

Ο ρόλος που έπαιξε η Alfa Romeo στη μεταγραφή του αιώνα για τη Γιούβε και πώς δούλεψε στο παρασκήνιο

Στο πώς η Γιουβέντους προετοίμαζε το έδαφος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέσω της... Alfa Romeo, αναφέρεται σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Οταν τέθηκε θέμα μεταγραφής του Πορτογάλου σταρ και όταν αυτή η μεταγραφή ολοκληρώθηκε, οι περισσότεροι έγραφαν κι έλεγαν ότι ήταν μια δουλειά που ανέλαβε η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και μετά υπήρξαν σενάρια για το αν θα είναι η Ferrari ή η Jeep αυτή που θα συνεισφέρει οικονομικά μέσω ξεχωριστής συμφωνίας με τον Πορτογάλο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, η μάρκα που «βοήθησε» τελικά για τη μεταγραφή είναι η Alfa Romeo, η οποία επίσης ανήκει στην FCΑ. Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η οικογένεια Ανιέλι έχει κάνει... ντου στο ισπανικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο χρόνο, αφού η Alfa Romeo υπέγραψε χορηγικές συμφωνίες με Μπέτις και Εσπανιόλ ενώ η Jeep υπέγραψε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.


Πάνω από όλα, όμως, ήταν η συμφωνία της Alfa Romeo με τη Βαλένθια το περσινό καλοκαίρι. Τότε, γράφει η GdS, λίγοι στάθηκαν σε αυτή τη συμφωνία, αλλά τελικά μάλλον αυτό το γεγονός ήταν που άρχισε να στρώνει τον δρόμο για τη μεταγραφή, αφού τη Βαλένθια ουσιαστικά τη διαχειρίζεται -κι ας μην φαίνεται πουθενά- ο Ζόρζε Μέντες.

Κάπως έτσι Ανιέλι και Μέντες ήρθαν πιο κοντά, κάπως έτσι η FCA μπήκε στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου με στόχο το μεγάλο αστέρι του, κάπως έτσι αυτό το αστέρι φοράει πλέον τη φανέλα της Γιουβέντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου