25 Οκτ 2018

Αποκάλυψη: Ποιος είναι ο δεύτερος μέτοχος της Γιουβέντους, πίσω από τους Ανιέλι

Στη σημερινή γενική συνέλευση μάθαμε και ποιος είναι ο δεύτερος μέτοχος της Γιουβέντους, πίσω από την οικογένεια Ανιέλι.

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος των μπιανκονέρι αποχαιρέτησε τους Μπέπε Μαρότα και Αλντο Ματσία, επιβεβαίωσε τις αυξημένες αρμοδιότητες του Φάμπιο Παράτιτσι πλέον και απάντησε στις ερωτήσεις των άλλων μετόχων.

Πέρα από αυτά, όμως, μάθαμε και κάτι άλλο και συγκεκριμένα ότι το βρετανικό fund Lindsell Train είναι πλέον ο δεύτερος μέτοχος της Γιούβε, πίσω από την οικογένεια Ανιέλι, με 11,3%. Το ποσοστό μετοχών του βρετανικού fund ήταν στο 5% το 2016, ανέβηκε στο 10% στη συνέχεια και τώρα, βάζοντας κι άλλα λεφτά στο κλαμπ, ανέβασε το ποσοστό του στο 11,3%.


Τι είναι, τώρα, το Lindsell Train;

Ενα βρετανικό fund όπως προαναφέραμε, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια/επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ασία και διάφορα άλλα σημεία του κόσμου, ενώ απευθύνεται κυρίως σε Αμερικάνους επενδυτές. Πρόκειται για fund, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του, που ιδρύθηκε το 2000 από τους Μάικλ Λίντσελ και Νικ Τρέιν, τα επώνυμα των οποίων... ενώθηκαν για να δώσουν το όνομα του fund.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου