25 Οκτ 2018

Ετσι αποχαιρέτησε η Γιούβε τον Μαρότα

Ο Μπέπε Μαρότα αποτελεί παρελθόν από σήμερα και η Γιουβέντους τον αποχαιρέτησε με ένα ξεχωριστό κείμενο στην ιστοσελίδα της.

Η γενική συνέλευση μετόχων έγινε, οι αλλαγές επισημοποιήθηκαν με την αποχώρηση των Μπέπε Μαρότα και Αλντο Ματσία, ο Αντρέα Ανιέλι τους ευχαρίστησε στην ομιλία του και στη συνέχεια ακολούθησε το κείμενο στην ιστοσελίδα της Γιούβε για τον Μπέπε, ο οποίος "θα παραμείνει για πάντα στην ιστορία του κλαμπ".

Το παραθέτουμε αυτούσιο.

«Ηταν η 1η Ιουνίου 2010 όταν ο Τζουζέπε Μαρότα αναλάμβανε γενικός διευθυντής της Γιουβέντους. Λίγες εβδομάδες μετά θα έμπαινε στο διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους και θα αναλάμβανε και διευθύνων σύμβουλος του κλαμπ. Αρχιζε έτσι μια εποχή αξέχαστη, η οποία είδε το ρόστερ των μπιανκονέρι να εμπλουτίζεται συνεχώς, χρόνο με το χρόνο, με κάποιους από τους πιο σπουδαίους πρωταθλητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ενα ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου η Γιουβέντους όχι μόνο επέστρεψε στις επιτυχίες, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα το ένα μετά το άλλο, τρία ιταλικά Σούπερ Καπ, αλλά ξαναβρήκε και το διεθνή χαρακτήρα της, όπως αποδεικνύεται και από τους δύο τελικούς του Champions League μέσα σε τρία χρόνια, γεγονός που τη φέρνει στις κορυφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Οι αθλητικές επιτυχίες είναι μόνο αυτό που φαίνεται περισσότερο στην εξέλιξη που έζησε όλο το κλαμπ. Τα εγκαίνια του Allianz Stadium το 2011, η νέα ταυτότητα από πέρυσι, η δημιουργία της Juventus Women, ομάδα που επίσης νίκησε άμεσα, η δημιουργία της U23 είναι μόνο κάποια από τα βήματα που έγιναν για να χαρίσουν στο κλαμπ μια διάσταση όλο και πιο παγκόσμια. Και σε καθένα από αυτά ο Μαρότα άφησε αξέχαστο το σημάδι του. Οπως αξέχαστα θα είναι όλα όσα έμαθε οποιοσδήποτε δούλεψε στο πλευρό του.

"Ηταν οκτώ χρόνια πολύ όμορφα, τα οποία στέφθηκαν με επιτυχίες και η Γιουβέντους θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου", είπε ο ίδιος πριν λίγες εβδομάδες. Με τον ίδιο τρόπο, το όνομα του θα παραμείνει για πάντα στην ιστορία του κλαμπ. Grazie di tutto, Direttore». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου