1 Οκτ 2018

Δεν κρύβει την πίκρα του για τις εξελίξεις ο Μαρότα και ρίχνει μια-δυο μπηχτές για να υποστηρίξει τη δουλειά του

Ο Μπέπε Μαρότα ξεκαθάρισε ότι το «διαζύγιο» είναι απόφαση της Γιουβέντους, επέλεξε την πιο όμορφη ανάμνηση, δεν απέκλεισε το να δουλέψει σε άλλη ομάδα και είπε πού θα ήθελε να είναι την 1η Ιουνίου 2019.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρότα στη Rai Sport.

- Τι έχει γίνει;
«Προσαρμόζομαι στις ιδέες τους, στις κατευθύνσεις τους για το καλό της Γιούβε».

- Η Γιουβέντους επέλεξε να διώξει τον Μαρότα;
«Το "να διώξει" είναι πολύ βαρύ. Αποδέχομαι τη γραμή της επιχείρησης, είμαι άνθρωπος των επιχειρήσεων. Καταλαβαίνω και είναι σωστό να βγουν μπροστά άλλοι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι έδωσα 100% σε αυτά τα χρόνια μου, στα οποία πετύχαμε σπουδαίους στόχους και ελπίζω όποιος έρθει μετά από μένα να δώσει τα ίδια πράγματα».

- Είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τη διοίκηση αλλά είναι επίπονο για τον Μαρότα να αφήνει τη Γιούβε μετά από πολλές επιτυχίες;
«Επίπονο γιατί η επαγγελματική ζωή και ο κόσμος των σπορ έχουν συναισθήματα. Σε αυτά τα 8-9 χρόνια έζησα πολλά συναισθήματα και ήταν όλα όμορφα. Είμαι χαρούμενος, καταρχάς, επειδή βοήθησα να ωριμάσουν πολλοί νέοι παράγοντες που πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι το μέλλον της Γιουβέντους. Πιστεύω, επίσης, ότι συντρόφευσα τον πρόεδρο Ανιέλι σε αυτή την ωρίμανση, σήμερα είναι πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Αυτές είναι οι όμορφες και αξέχαστες σελίδες της ζωής μου».

- Η πιο όμορφη ανάμνηση;
«Αυτή της Τεργέστης, όταν κατακτήσαμε το πρώτο πρωτάθλημα, με τον Κόντε στον πάγκο, γιατί ήμασταν όλοι νέοι σε κάτι τέτοιο. Ηταν ένα πολύ δυνατό συναίσθημα γιατί ήταν απρόσμενο. Καταφέραμε με τη δουλειά και την αφοσίωση να μειώσουμε την απόσταση από τους αντιπάλους μας».


- Το μέλλον του Μαρότα; Η Lega;
«Διαψεύδω σίγουρα την υποψηφιότητα μου για την Ομοσπονδία, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι δική μου επιλογή. Δεν αποκλείω το να πάω σε ένα άλλο σπουδαίο κλαμπ, γιατί έχω περάσει 40 σερί χρόνια, χωρίς καμία διακοπή, σε κλαμπ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που σταματάω με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη, ίσως έχω ανάγκη να ξεκουραστώ και να ανανεωθώ, αλλά θα μου άρεσε στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-20 να είμαι στο τιμόνι μιας άλλης ομάδας».

- Πού θα είναι ο Μαρότα την 1η Ιουνίου;
«Ελπίζω να είμαι σε κάποιο κλαμπ».

- Είναι ο τελικός του Champions League...
«Θα είμαι υπερήφανος αν βρεθώ εκεί, αν φτάσει στον τελικό του Champions League η Γιούβε. Αυτή η ομάδα είναι αποτέλεσμα και της δικής μου δουλειά, πέρα από αυτή του Νέντβεντ, του Παράτιτσι και του Αλέγκρι. Θα είμαι εκεί να υποστηρίξω ως ένας απλός οπαδός της πρώην ομάδα μου».

Η συνέντευξη του Μαρότα, αν θέλουμε να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις, είχε κάποιες μπηχτές προς τη διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι. Από την απάντηση που έδωσε στο τι έχει γίνει αλλά κυρίως στις φράσεις «Είμαι χαρούμενος, καταρχάς, επειδή βοήθησα να ωριμάσουν πολλοί νέοι παράγοντες» (Παράτιτσι) και «Συντρόφευσα τον πρόεδρο Ανιέλι σε αυτή την ωρίμανση, σήμερα είναι πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». Βέβαια, το σημαντικότερο όλων είναι ότι η ομάδα θα τον βρει απέναντί της καθώς σίγουρα θα είναι σε κάποιο κλαμπ, ιταλικό ή του εξωτερικού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου