4 Οκτ 2018

«Μείναμε εντυπωσιασμένοι από όσα βρήκαμε, μοιάζει με ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

Πριν δύο μέρες γράφαμε για τις φήμες σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να είχε ο Μπέπε Μαρότα στο θέμα ultras-'ndrangheta. Από τις 22 Οκτωβρίου μπορεί να ξέρουμε περισσότερα...

Οταν είχε πρωτοβγεί το θέμα, το οποίο το forzajuve.gr είχε καλύψει από την αρχή ως το τέλος του, το όνομα του Μαρότα είχε ακουστεί. Ηταν αυτός που φερόταν να έχει επαφές με τον Ρόκο Ντομινέλο, γιο ενός αφεντικού της 'ndrangheta. Ο Ρόκο, όπως και ο πατέρας του, είναι στη φυλακή πλέον αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Η τηλεοπτική εκπομπή Report της Rai3 επιστρέφει για τη φετινή σεζόν στις 22 Οκτωβρίου και έχει κάνει μεγάλη έρευνα για το θέμα. Ο δημοσιογράφος Φεντερίκο Ρούφο είναι ένας από αυτούς που πήραν μέρος στην έρευνα, η οποία βασικά περιστρέφεται γύρω από την αυτοκτονία του Ραφαέλο Μπούτσι, πρώην ηγετικού στελέχους των Drughi, ο οποίος είχε πέσει στο κενό από μια γέφυρα, σε μια περίοδο που ήταν συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε διοίκηση και ultras, επειδή το όνομα του είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

«Μείναμε εντυπωσιασμένοι από όσα βρήκαμε. Εχουμε ντοκουμέντα και συνομιλίες που εμπλέκουν και παράγοντες της Γιουβέντους. Το ποδόσφαιρο είναι άρρωστο, αλλά εδώ η έρευνα δεν αφορά το ποδόσφαιρο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, αφήνοντας ένα γιο 10 ετών. Ο Ραφαέλο Μπούτσι ήταν ο συνδετικός κρίκος διοίκησης και οργανωμένων οπαδών. Τις ώρες πριν την αυτοκτονία του, υπήρξαν εντυπωσιακές δυναμικές που συλλέξαμε μέσω πληροφοριών», λέει ο Ρούφο, ο οποίος προσθέτει με νόημα...


«Εδώ, με αυτή την έρευνα που έχουμε κάνει και για την οποία είμαι υπερήφανος, δεν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Εδώ μιλάμε για λεφτά, 'ndrangheta, εγκληματίες στις εξέδρες και παράγοντες με διπλό πρόσωπο. Είμαι κι εγώ οπαδός, Γιουβεντίνος, αλλά είμαι και δημοσιογράφος και έκανα αυτή την έρευνα λόγω της αγάπης για το σπορ και για τον οπαδισμό, αλλά τον σωστό. Οχι τους οπαδούς που θέλουν να βγάλουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι το πάθος των άλλων».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Τζίτζι Μονκάλβο γράφει και προαναγγέλει στη «La Verita».

«Οταν είχε πάει να καταθέσει στον εισαγγελέα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για το θέμα, ο Ανιέλι είχε δώσει την εξής απάντηση σε μια ερώτηση: "Ρωτήστε τον Μαρότα". Τα ωραία λόγια αυτών των ημερών για "ανανέωση" κρύβουν κάτι άλλο, το οποίο μοιάζει με ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στην προσεχή εκπομπή του Report, για παράδειγμα, θα δούμε πώς τα εισιτήρια του Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης τον Οκτώβριο του 2013 έφτασαν στα χέρια ενός γιου αφεντικού της 'ndrangheta χάρη στον Μαρότα».

Από ό,τι καταλαβαίνουμε, πέρα από τον Μπέπε, τα όσα θα ειπωθούν στην εκπομπή θα κάνουν ακόμη πιο βαρύ το κλίμα για τους οργανωμένους οπαδούς στη διοίκηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου