10 Οκτ 2018

Τα δύο γεγονότα που έφεραν κοντά τους οπαδούς της Γιουβέντους με τους οπαδούς της Αβελίνο

Στο Αβελίνο βρέθηκε ο σύνδεσμος της Γιουβέντους την Κυριακή που μας πέρασε, επιβεβαιώνοντας τη φιλία που υπάρχει με τους οπαδούς της.

Αφού δεν είναι και... 100% ευπρόσδεκτοι στο Allianz Stadium, αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα από το Αβελίνο. Ο λόγος για τους Viking, οι οποίοι είναι σε κόντρα με τη διοίκηση από πρόπερσι και πήγαν στο Partenio-Lombardi για να παρακολουθήσουν το ματς της Αβελίνο, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι οργανωμένοι της Γιουβέντους με αυτούς των «Λύκων».

Οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά στις 5 Φεβρουαρίου 1986, όταν στο γήπεδο του Αβελίνο έγινε ένα φιλικό ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία. Εκείνη την ημέρα, παρουσιάστηκε επισήμως και ένα μνημείο που έφτιαξε στο γήπεδο της η Αβελίνο, ανάμεσα στην Curva Nord και την Tribuna Montevergine, για τα θύματα της τραγωδίας του Χέιζελ, εννιά μήνες νωρίτερα.


Από εκείνη τη μέρα οι οπαδοί της Γιούβε και της Αβελίνο «δέθηκαν» και αυτή η φιλία ανανεώθηκε το 2014, όταν οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στο Coppa Italia σε μονό αγώνα στο Τορίνο. Ενα ματς στο οποίο οι οπαδοί της Αβελίνο έκαναν τρομερή εξέδρα και κέρδισαν το χειροκρότημα της Curva Sud, η οποία τους λογίζει ως φίλους.

Ετσι, με τους «Λύκους» να παίζουν σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα φέτος λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι Viking βρήκαν την ευκαιρία να πάνε στο γήπεδο τους και να τους εκφράσουν τη στήριξη τους, κερδίζοντας το χειροκρότημα με το πανό που ανέβασαν: «Το να πέσεις δε σημαίνει ότι πέθανες! Forza Lupi!!!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου