26 Οκτ 2018

Δε θα ήθελα ποτέ ξανά στο Τορίνο τον Πογκμπά

Το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ ήταν μια καλή ευκαιρία για να αναζωπυρωθεί το σενάριο για επιστροφή του Πολ Πογκμπά στη Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Παράλληλα, ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταλάβει η ομάδα του Τορίνο πως δεν πρέπει να τον πάρει πίσω.

Ο Γάλλος πρωταθλητής κόσμου δουλεύει μόνο για τον εαυτό του και το εγώ του. Αυτό το κατάλαβαν για τα καλά οι Γιουβεντίνοι όταν μιλούσε για τη φαμίλια της Κυρίας και τελικά πήγε στην οικογένειά του, στο Μάντσεστερ. Και αν αυτά θεωρούνται παλιά ή περασμένα ξεχασμένα, πάμε στα τωρινά.

Η ομάδα του πάει από το κακό στο χειρότερο. Γκρίνιες, μουρμούρες και μία προβληματική εικόνα. Εκείνος επιλέγει να κάνει δημόσιες σχέσεις πριν και μετά το παιχνίδι. Να κρατάει ζεστές τις επαφές του, κανείς δεν ξέρει τι δουλεύεται στο παρασκήνιο, και να μην ενδιαφέρεται για την τωρινή του ομάδα, όπως δεν ενδιαφερόταν όταν ήταν στη Γιούβε, για την τότε τωρινή του ομάδα.


Τελειώνει το παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ χάνει και εκείνος βγάζει φωτογραφίες με παίκτες της Γιουβέντους μέσα στη χαρά. Σύμφωνοι, επαγγελματίας είναι και έχει πεθάνει η εποχή που οι παίκτες αγωνίζονταν για μία… γκαζόζα και το ποδόσφαιρο δεν είναι το παν. Αλλά πριν 15 λεπτά έχεις ηττηθεί και δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Και μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που άλλα έλεγε και άλλα έκανε όταν φορούσε την μπιανκονέρα φανέλα. Και τώρα δεν του καίγεται καρφί για τη φανέλα που φοράει σήμερα.

Ενας τέτοιος παίκτης μπορεί να στην κάνει -να στην κάνει ξανά, για να είμαστε σωστοί- εύκολα. Ο Μπέπε Μαρότα έκανε το μεγαλύτερο κόλπο της καριέρας του με τον Πογκμπά. Τον πήρε κάτι χιλιάρικα και με αυτόν έκανε τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μέχρι να έρθει η επόμενη. Λογικά αυτό θα παραμείνει ο Πογκμπά.

Ενας γυρολόγος που μπορεί να μαζεύει τίτλους αλλά πάντα θα αφήνει το σήμερα για το αύριο. Στο άρθρο δεν αναφέρεται ούτε μία κουβέντα για τις αγωνιστικές του ικανότητες. Μόνο για τη συμπεριφορά του και τον κακομαθημένο τρόπο που σκέφτεται. Η Γιουβέντους θα κάνει μεγάλο λάθος αν τον πάρει πάλι πίσω. Παλιότερα θα λέγαμε πως δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Σήμερα δεν είμαστε τόσο σίγουροι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου