26 Οκτ 2018

Διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις της Τορίνο με τη Γιούβε

Ολοταχώς για... διπλωματικό επεισόδιο με την Τορίνο οδεύει η Γιουβέντους, λόγω της ιστορίας με τα πανό για τη Superga.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η εκπομπή Report της Rai 3, τα δύο πανό για την τραγωδία της Superga είχαν περάσει στην Curva Sud, στο ντέρμπι του Φεβρουαρίου του 2014, με τη βοήθεια/έγκριση του Security Manager της Γιούβε, Αλεσάντρο Ντ'Αντζελο.

Κάτι τέτοιο, όμως, το αρνήθηκε χθες, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων, ο Αντρέα Ανιέλι. «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό. Οι αρμόδιες Αρχές ερεύνησαν το θέμα, το οποίο έκλεισε με την παραδοχή τριών οργανωμένων οπαδών ότι αυτοί τα έφτιαξαν και τα πέρασαν στο γήπεδο. Η διοίκηση δεν έχει καμία σχέση με αυτό», ήταν τα λόγια του προέδρου των μπιανκονέρι, συμπληρώνοντας ότι θα μιλήσει με τον ομόλογο του της Τορίνο, Ουρμπάνο Κάιρο, για να τον διαβεβαιώσει για το πώς έγιναν τα πράγματα.


Γενικά, πάντως, το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί της γκρανάτα... απαιτούν από τον Κάιρο να μην είναι στο γήπεδο για το φετινό ντέρμπι οι Αντρέα Ανιέλι και Αλεσάντρο Ντ'Αντζελο, ενώ σήμερα ο Σάντρο Ματσόλα,  σημαία της Ιντερ και γιος του αρχηγού εκείνης της Τορίνο που χάθηκε στο δυστύχημα, Βαλεντίνο Ματσόλα, ζητάει από τον Ανιέλι να ζητήσει συγγνώμη.

Γενικά, όπως γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ, έχει ήδη ζεσταθεί πολύ το κλίμα ενόψει του ντέρμπι της 15ης Δεκεμβρίου στην έδρα της Τορίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου