26 Οκτ 2018

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε στη Γιουβέντους και «υπηρετεί» μια άλλη λογική

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που γίνεται... εργάτης αν χρειαστεί, που απολαμβάνει το κλίμα στη Γιουβέντους και που έχει εξωπραγματικούς αριθμούς, γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Ο Πορτογάλος μπορεί να μην σκόραρε στη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ αλλά από δική του προσπάθεια προήλθε η φάση του γκολ, με την εφημερίδα να στέκεται σήμερα στο πώς ο Ρονάλντο κάνει τη διαφορά κι όταν δεν βρίσκει δίχτυα. Οπως για παράδειγμα, σημειώνει η GdS, είχε γίνει και στο άλλο μεγάλο ματς, αυτό με τη Νάπολι, όταν είχε συμμετοχή (με δύο ασίστ και ένα δοκάρι-ασίστ) και στα τρία γκολ της Γιούβε.

Οπως γράφει η Gazzetta dello Sport, ο Κριστιάνο απολαμβάνει -όπως λέει στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του- το κλίμα που υπάρχει στους μπιανκονέρι και γι' αυτό δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμη και να «θυσιαστεί» αν χρειαστεί για να σκοράρει κάποιος άλλος. Και μπορεί να μη γίνει ποτέ Μάντζουκιτς, αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι απολύτως ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει ο Πορτογάλος για να βοηθήσει και ανασταλτικά.


Το εντυπωσιακό πάντως, πέρα από όλα τα άλλα, είναι οι εξωπραγματικοί αριθμοί του, όπως γράφει η GdS. O CR7 ήταν αυτός με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ και με τις περισσότερες σωστές πάσες για τους συμπαίκτες του, έχοντας συνολικά από την αρχή της σεζόν ποσοστό... 97% σε εύστοχες πάσες όταν παίρνει την μπάλα κοντά στην περιοχή. Με βάση τους αριθμούς, υπολογίζοντας και τα 5 γκολ στη Serie A όπως και τις 4 ασίστ, ο Ρονάλντο βοηθάει αυτή τη στιγμή περισσότερο τη Γιουβέντους από ό,τι ο Λιονέλ Μέσι την Μπαρτσελόνα, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί -γιατί δεν το δείχνει κάποιος αριθμός- το πόσο έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση όλων στους μπιανκονέρι αλλά και τη διάθεση τους για δουλειά.

Και αφού γίνονται όλα αυτά, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, είναι ξεκάθαρο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο «υπηρετεί» αυτό που είχε γράψει ο Αντρέα Ανιέλι μετά την αποβολή του στη Βαλένθια και την άμεση στήριξη των συμπαικτών του: «Ενας για όλους και όλοι για έναν»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου