6 Οκτ 2018

Οπαδός της Γιουβέντους μιλάει για κλίμα τρομοκρατίας στο πέταλο των οργανωμένων και 50 εγκληματίες που κάνουν κουμάντο

Οπαδός της Γιουβέντους, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στην Curva Sud, έστειλε επιστολή στη Gazzetta dello Sport για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί.

Η εφημερίδα, όπως είναι λογικό, δε δημοσιεύει τα στοιχεία του παρά μόνο το μήνυμα του, το οποίος είναι το εξής.

«Είμαι κάτοχος διαρκείας στην Curva Sud της Γιουβέντους και δυστυχώς πρέπει να καταγγείλω την κατάσταση εγκατάλειψης στην οποία βρισκόμαστε εμείς, άνθρωποι ήρεμοι. Φέτος είναι σε εξέλιξη μια απεργία στο πέταλο, η οποία έχει επιβληθεί από αυτούς που θεωρούνται "αρχηγοί των ultras" (επισήμως για την αύξηση των διαρκείας), οι οποίοι απαγορεύουν στους υπόλοιπους να τραγουδούν συνθήματα υποστήριξης προς την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίσει ή να ενθαρρύνει, γιατί αμέσως ένας από τους αρχηγούς σε αγριοκοιτάζει και ουσιαστικά σου λέει ότι πρέπει να σταματήσεις πριν υπάρξουν πιο σοβαρές συνέπειες», λέει αρχικά στην επιστολή του ο οπαδός και συνεχίζει...


«Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος αυτή η σιωπή που έχει επιβληθεί, σταμάτησε 10 λεπτά πριν το τέλος για να ακουστούν αυτά τα ντροπιαστικά συνθήματα που δεν πρέπει να συνδέονται με εμάς, τους καλούς οπαδούς, που πηγαίνουμε στο γήπεδο επειδή αγαπάμε τη Γιουβέντους και όχι επειδή μισούμε κάποιον άλλο. Είναι ώρα να πούμε "basta" σε αυτούς, η διοίκηση πρέπει να απομακρύνει αυτούς τους 50 εγκληματίες, οι οποίοι κρατάνε ομήρους τους πραγματικούς τιφόζι της Curva Sud».

Και καταλήγει ο συγκεκριμένος οπαδός...

«Πληρώνουμε ένα διαρκείας που ξεπερνάει τα 600 ευρώ και θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να απολαύσουμε τον αγώνα, να μπορούμε να τραγουδάμε συνθήματα υποστήριξης (και όχι μίσους), έχοντας έναν steward κάπου κοντά και όχι σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν νόμοι παρά μόνο αυτός του πιο δυνατού. Κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει: Ξαναδώστε μας την ελευθερία να φωνάζουμε forza Juventus».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου