6 Οκτ 2018

Τι θα ήθελε να πάρει ο Ντιμπάλα από τον Ζιντάν, τον Μπάτζο και τον Ντελ Πιέρο

Ο Πάουλο Ντιμπάλα μίλησε για μια σειρά από θέματα στη Gazzetta dello Sport, από το πρωτάθλημα που θυσιάζει για το Champions League μέχρι και το τι θα ήθελε να «κλέψει» από Ντελ Πιέρο, Μπάτζο και Ζιντάν.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αργεντίνος.

Για το γεγονός ότι όλοι στη Γιουβέντους έχουν θέσει ως πρώτο στόχο φέτος το Champions League: «Για μένα ήταν έτσι και πέρυσι, για το Champions League θα θυσίαζα το πρωτάθλημα. Τώρα οι προσδοκίες έχουν ανέβει πολύ αλλά η νοοτροπία είναι πάντα η ίδια: Να τα κατακτήσουμε όλα».

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους παρουσιάζεται ως η πιο δυνατή της Ευρώπης φέτος: «Ετσι ήταν και πέρυσι. Το κατέκτησε η Ρεάλ αλλά δεν απέδειξε ότι ήταν πιο δυνατή από εμάς. Αν είχαμε προκριθεί στη Μαδρίτη θα είχαν αλλάξει όλα. Κατά τη γνώμη μου, θα κατακτούσαμε το Champions League και όλοι θα έλεγαν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Δεν υπήρχε πιο δυνατή ομάδα από εμάς».

Για το αν η περσινή νίκη (1-3) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου έδωσε έξτρα σιγουριά στη Γιουβέντους: «Μας έδωσε περισσότερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η ομάδα πήγε στη Μαδρίτη για να νικήσει με μια απίστευτη κακία. Οι παίκτες της Ρεάλ, όπως μου έλεγαν οι συμπαίκτες μου (ο ίδιος ήταν τιμωρημένος και δεν έπαιζε), κοιτάζονταν μεταξύ τους γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι γίνεται. Εγώ νομίζω ότι εκείνο το ματς... έσπρωξε τον Ρονάλντο προς τη Γιουβέντους. Εκεί κατάλαβε τη δύναμη μας και έκανε την επιλογή του. Είναι πολύ έξυπνος και βλέπει τα πράγματα πριν τους άλλους».


Για το πώς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο από κοντά: «Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η απλότητα του. Αν τον βλέπεις στην τηλεόραση ή στα social media σχηματίζεις άλλη άποψη, στην πραγματικότητα είναι όπως όλοι μας. Προπονείται τέλεια, είναι συγκεντρωμένος 100% σε κάθε προπόνηση, αλλά είναι πολύ ήρεμος, κάνει αστεία και συμπεριφέρεται προς όλους με τον ίδιο τρόπο. Κάνει και χαβαλέ στον Κανσέλο, τον κοροϊδεύει, ότι ο ίδιος μιλάει καλύτερα ιταλικά από αυτόν, ενώ έχει συνηθίσει να πίνει και το mate μαζί με όλους τους νοτιοαμερικάνους».

Για το αν το Νο 10 είναι υπερηφάνεια ή ευθύνη: «Είναι μεγάλη ευθύνη, είσαι παράδειγμα για τα παιδιά και όλος ο κόσμος σε παρακολουθεί. Οταν παίζω, όμως, δε σκέφτομαι το Νο 10 και αν κρινόταν αποκλειστικά από μένα δε θα το ζητούσα ποτέ. Οταν η διοίκηση μου το πρότεινε, δεν αποφάσισα μέσα σε 10 λεπτά. Ηξερα τι ευθύνη είναι, φανταζόμουν την κριτική που θα υπάρχει στο Νο10 στο δεύτερο κακό παιχνίδι. Το σκέφτηκα καλά και τώρα είμαι καλά, δε θα το άλλαζα».

Για το τι θα έπαιρνε, αν μπορούσε, από τους Ζιντάν, Μπάτζο, Ντελ Πιέρο: «Από τον Ζιντάν το στυλ και τον τρόπο που κινούνταν στο γήπεδο. Ηταν όπως ο Φέντερερ, λες και δεν ίδρωνε καν. Από τον Μπάτζο θα ήθελα την ικανότητα να τελειώνω τις ενέργειες, θυμάμαι ακόμη εκείνο το γκολ που είχε βάλει εις βάρος της Γιούβε με την Μπρέσια μετά την μπαλιά του Πίρλο... Από τον Ντελ Πιέρο θα έπαιρνα το δεξί πόδι του και θα το έβαζα στη θέση του δικού μου».


Για το αν τον βοηθάει ή τον μπερδεύει το γεγονός ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον βάζει σε διάφορες θέσεις: «Ο Αλέγκρι μου δίνει ελευθερία στο πώς θα κινούμαι. Με βάση το ποιοι είναι στην 11άδα μου ζητάει να είμαι πιο μπροστά ή προς το κέντρο ή να ενώνω τις γραμμές. Εγώ κοιτάω πάντα να πάρω την μπάλα και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί ανεξάρτητα από την τακτική, οι ενέργειες των παικτών είναι αυτές που καθορίζουν το αποτέλεσμα. Με τον Αλέγκρι συζητάμε, με βάση το πώς θα παραταχθεί ο αντίπαλος αποφασίζουμε πού μπορώ να βρω περισσότερους χώρους. Γενικά, οι δυσκολίες της περσινής σεζόν και ο τραυματισμός με βοήθησαν να ωριμάσω. Στη Γιούβε έχω κάνει ένα βήμα εμπρός σε όλους τους τομείς».

Για το αν συμφωνεί με τον Ντελ Πιέρο που λέει ότι οι Ντιμπάλα και Μπαπέ θα είναι το μέλλον μετά τους Ρονάλντο και Μέσι: «Μέσι και Ρονάλντο θα έπρεπε να είναι σε πτωτική πορεία τώρα, αλλά αυτοί κάνουν ακόμη εκπληκτικά πράγματα. Κριστιάνο και Μέσι είναι έξω από το φυσιολογικό, είναι εξωγήινοι. Δικός μου στόχος είναι να είμαι ο πρώτος των... γήινων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου