7 Οκτ 2018

Ο παίκτης της Γιούβε που μπορεί να γίνει ο καλύτερος του κόσμου στη θέση του

Ηταν εντυπωσιακός και στο Ούντινε, με το σύνολο του ιταλικού Τύπου να τον αποθεώνει σήμερα.

Ο Φάμπιο Παράτιτσι είχε εντοπίσει τον Πορτογάλο δεξιό μπακ, Ζοάο Κανσέλο, από το καλοκαίρι του 2017 αλλά αποφασίστηκε να μη δοθούν τα λεφτά που ήθελε η Βαλένθια, με συνέπεια να τον αποκτήσει με δανεισμό και ρήτρα αγοράς η Ιντερ. Οι μπιανκονέρι, όμως, συνέχισαν να τον παρακολουθούν και έκαναν την κίνηση τους φέτος, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική στενότητα των νερατζούρι.

Δέκα παιχνίδια μετά, άπαντες θεωρούν ότι αυτά τα 40 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη Βαλένθια είναι μια πάρα πολύ καλή επένδυση, η οποία μπορεί να γίνει τέλεια. Οπως μπορεί να γίνει το καλύτερο δεξί μπακ του κόσμου ο Κανσέλο, όπως λέει συνεχώς ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αρκεί φυσικά να συνεχίσει με την ίδια διάθεση, την ίδια νοοτροπία.

Ο Ζοάο ήταν εντυπωσιακός και στο ματς με την Ουντινέζε, όπου ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (πράγμα σπάνιο για πλάγιο μπακ, όπως σημειώνει η Gazzetta dello Sport) και συγκεκριμένα 109, με ποσοστό μεγαλύτερο του 90% στις σωστές πάσες! Παράλληλα, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Μπεντανκούρ, έφτιαξε συνολικά πέντε ευκαιρίες και είχε και δοκάρι προς το τέλος του ματς. Τι άλλο να έκανε δηλαδή;

Οπως αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά Μέσα, ο Ζοάο Κανσέλο ήταν το δεξί μπακ που έλειπε από τη Γιουβέντους ενώ σε συνδυασμό με την άνοδο του Αλεξ Σάντρο φέτος, προσφέρουν έξτρα λύσεις στον Αλέγκρι. Από τον άξονα κάνουν παιχνίδι οι Πιάνιτς και Μπονούτσι, μπροστά υπάρχουν υπερόπλα, τώρα υπάρχει πλέον μεγάλη δύναμη, ειδικά δημιουργικά, και από τα άκρα της άμυνας.


Ολα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βελτιώνεται και αμυντικά σιγά-σιγά, εκεί δηλαδή όπου υστερούσε, έχουν ως αποτέλεσμα ο Κανσέλο να είναι μονίμως στους διακριθέντες για τους δημοσιογράφους, να είναι αντικείμενο καζούρας από τους Γιουβεντίνους προς τους Ιντερίστι στα social media και παράλληλα να είναι ένας από αυτούς στους οποίους αναφέρεται μετά από κάθε ματς, όπως έκανε και χθες, ο προπονητής.

«Ο Κανσέλο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Πάντα ήταν ένας εκπληκτικά προικισμένος τεχνικά ποδοσφαιριστής, αλλά μερικές φορές εμπιστεύεται τόσο πολύ την ταχύτητα του και αρχίζει λίγο πιο αργά τις κούρσες. Αρα, θα πρέπει να βελτιωθεί και σε αυτό και να αρχίζει να τρέχει την ίδια ώρα με τον αντίπαλο του», ήταν το σχόλιο του Αλέγκρι, ο οποίος λέει πάντα «μπράβο, αλλά...» για τον Πορτογάλο δεξιό μπακ, ξέροντας ότι μπορεί όντως να γίνει ο καλύτερος του κόσμου στη θέση του αν συνεχίσει έτσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου