1 Οκτ 2018

Αρθρο του διευθυντή της Corriere dello Sport: Είναι μια αλλαγή εποχής για τη Γιούβε

Ας δούμε πώς σχολιάζει τις αλλαγές στη Γιουβέντους ο διευθυντής της Corriere dello Sport μέσω του σημερινού άρθρου.

Παραθέτουμε αυτούσια όσα έγραψε ο Ιβάν Ζατσαρόνι, ο οποίος είχε τίτλο «ο Αντρέα μελετάει τον Φλορεντίνο».

«Με εξέπληξε ο χρόνος, όχι ο χωρισμός που δεν είναι κοινή συναινέσει. Αν είχε γίνει πριν μήνες, τον Μάιο, θα το θεωρούσα φυσιολογικό, το να γίνει όμως τον Οκτώβριο έχει την αίσθηση μιας ενοχλητικής ρήξης. Στα σχεδόν 43 του χρόνια, έπειτα από μια μεγάλη σειρά επιτυχιών και με την εμφανή άνοδο του σε πολιτικό επίπεδο (είναι πρόεδρος της ECA), ο Αντρέα Ανιέλι αποφάσισε να συνεχίσει μόνος: Αποδεσμεύεται έτσι από τον Μπέπε Μαρότα, τον γενικό διευθυντή, τον άνθρωπο της καθημερινής διαχείρισης, των σχέσεων με τις άλλες ομάδες, με τα κέντρα αποφάσεων και με τον Τύπο. Ο Μαρότα, η παρουσία του οποίου έμοιαζε άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή του Φάμπιο Παράτιτσι: Ο ένας, ο άνθρωπος των αριθμών και των σχέσεων. Ο άλλος, ο τεχνικός, ο σπεσιαλίστας του σκάουτινγκ. Το τέλειο δίδυμο.


Η πηγή του χωρισμού είναι μια φυσιολογική κούραση. Δεν είχε σχέση με την απόκτηση του Ρονάλντο, η οποία ήταν μια απόφαση με την οποία συμφώνησαν όλοι, αν και την αποφάσισε και τελειοποίησε ο Αντρέα. Ο Μαρότα είχε γίνει για τους έξω ο εμπνευστής των επτά πρωταθλημάτων και τεσσάρων κυπέλλων στη σειρά, είχε αποκτήσει πολλή δύναμη για έναν πρόεδρο νέο, έξυπνο και φιλόδοξο, ο οποίος μελετάει τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Το αντίο του Μαρότα είναι μια αλλαγή εποχής για τη Γιούβε. Φεύγει ο έμπειρος χαφ, μένει ο νεαρός σέντερ φορ που δύσκολα θα ζητήσει ένα χέρι από έναν άλλο χαφ. Θα έχουν, πιθανότατα, περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες οι εξτρέμ Νέντβεντ και Παράτιτσι. Οι μεγάλες αλλαγές προκαλούν πάντα ενδιαφέρον, αυτή περισσότερο από τις άλλες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου