1 Οκτ 2018

Ανιέλι: Εχουμε μπροστά μας έξι πολύ καθορισμένα χρόνια

Ο Αντρέα Ανιέλι αναφέρθηκε στους «45άρηδες παράγοντες», στα έσοδα που είναι εξίσου σημαντικά με τον αγωνιστικό χώρο και «έδεσε» τον Φάμπιο Παράτιτσι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους μίλησε στους δημοσιογράφους στα γραφεία της Lega και πέραν όσων είπε και παρουσιάζουμε σε άλλο κομμάτι, αναφέρθηκε και στη νέα γενιά παραγόντων, δίνοντας έτσι πόντους στα ρεπορτάζ περί επιθυμίας ανανέωσης και σε διοικητικό επίπεδο.

«Μπέπε Μαρότα και Αλντο Ματσία έκαναν σπουδαία δουλειά ακόμη και στο πώς βοήθησαν στην ωρίμανση των νέων διευθυντών, όχι και τόσο νεαροί, γιατί στα 45 χρόνια δεν είσαι νεαρός, αλλά σίγουρα νέοι παράγοντες που μπροστά τους έχουν ενδιαφέρουσες προκλήσεις, φιλόδοξες. Περισσότερο κι από αυτές που είχαμε μπροστά μας όταν ξεκινούσαμε το 2010. Θα πρέπει, επομένως, να είμαστε έτοιμοι για αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να διαγωνιστούμε με τις ομάδες που είναι ελαφρώς μπροστά μας αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά τα έσοδα, δηλαδή τις γερμανικές όπως η Μπάγερν Μονάχου, τις γνωστές αγγλικές, τις δύο ισπανικές, την Παρί Σεν Ζερμέν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε λοιπόν ότι η Γιουβέντους θα παραμείνει μαζί τους ως benchmark του παγκοσμίου ποδοσφαίρου», είπε αρχικά ο Ανιέλι, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε πόντους και στα ρεπορτάζ που έλεγαν για τον νέο κύκλο ως το 2024, χρονιά-ορόσημο για το ποδόσφαιρο λόγω των αλλαγών στο καλεντάρι της FIFA και του Champions League.


«Εχουμε μπροστά μας έξι πολύ καθορισμένα χρόνια, σε ότι αφορά τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, οπότε ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι το επίκεντρο της διαχείρισης της επιτυχίας της Γιουβέντους περνάει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι καθοριστικός, αλλά δίπλα του, δίπλα στον αθλητικό τομέα, είναι εξίσου σημαντικά τα έσοδα και οι υπηρεσίες. Ηθελα να το κάνω ξεκάθαρο αυτό. Η Γιουβέντους θα συνεχίσει να λειτουργεί με ένα μοντέλο διοίκησης σε απόλυτη συνέχεια με το πρόσφατο παρελθόν».

Αμέσως μετά, ο Ανιέλι δέχθηκε δύο ερωτήσεις και έδωσε δύο σύντομες απαντήσεις. Τις παραθέτουμε αυτούσιες.

- Θα υπάρξει ένας νέος γενικός διευθυντής;
«Η κατανομή των αρμοδιοτήτων είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου. Προφανώς είναι το Δ.Σ. αυτό που θα αναθέσει τις "εξουσίες" και αυτό θα γίνει μετά τις 25 Οκτωβρίου, αφού πρώτα το διοικητικό συμβούλιο "εκλεγεί" από τη γενική συνέλευση των μετόχων».

- Πιστεύετε ότι ο Παράτιτσι μπορεί να είναι στην έξοδο τους προσεχείς μήνες;
«Το αποκλείω 100%».


3 σχόλια:

  1. Ωραία ρε μεγάλε, εσύ φαίνεσαι διαφορετικός και στο στυλ.., πέρα από τη συνρτηριτικούρα ..Μαρότα.. Αλεγκρι κτλ. Φαίνεσαι να μην εισαι μόνο ``Λόγια λόγια...` που λεει και το τραγούδι της Πάολα. Εχουμε λοιπον μονο 2 Τσαμπιονς Λιγκ, ένα παρακάτω και από την Ιντερνατσιονάλε Μιλάνου. Όλες οι μεγάλες ομάδες εχουν τουλάχιστον 5. Φερε μας λοιπόν έστω 2 και θα είσαι ο καλύτερων των καλυτερων.. Κανε εστω την προσπαθεια φερνοντας Ζιζού, Πογκμπά (και Μαρτσελο)..και τουλαχιστον από πλευρας ομαδας και πρεστιζ θα εχεις κανει το καλυτερο δυνατό... Chris i Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κρις, ο Ανιέλι κάθε άλλο παρά λογια, λόγια... είναι. Το παρασκήνιο δεν το ξέρουμε, αλλά υποθέτουμε ότι η μεταγραφή Ρονάλντο εξέθεσε Μαροτα και Ματσια και η πλάστιγγα έγειρε προς Παρατιτσι και Ρισο που ανέλαβαν τα ποστα τους. Έκαναν μελέτη,πήραν ρίσκο και δικαιώθηκαν. Αυτό θέλουμε από εδώ και εμπρός,έξυπνες κινήσεις (ελεύθερους-ταλεντα) σε συνδυασμό με τοπ μεραγραφές. Σε αυτό δεν φοβάμαι τον Παρατιτσι, γιατί μεταγραφικά αυτός έκανε όλο το ψάξιμο και κ Μαροτα έδινε το τελικό οκ αφού μελετούσε το οικονομικό σκέλος της εκάστοτε μεταγραφής.
    Καιρός να γίνει πραγματικότητα αυτό που αδίκως μετατέθηκε 12 χρόνια αργότερα(λόγω Φαρσιοπολι). Γιουβέντους κυρίαρχη ΠΑΝΤΟΥ.....
    Forza Juve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε V age συμφωνώ.. Αυτό λεω κι εγω .., να αποδειξει ακομα παραπανω ότι δεν ειναι λογια.. , που φυσικα δεν ειναι.. Το ιδιο λεμε απλα , μαλλον, εγω δεν το εξεφρασα σωστα..Chris il Capo/.. FINO ALLA FINE

      Διαγραφή