22 Οκτ 2018

Ποιος είναι ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο νέος πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα είναι ο νέος πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αφού έγιναν επιτέλους οι εκλογές.

Η ομοσπονδία παρέμενε ακέφαλη για σχεδόν ένα χρόνο, μετά την παραίτηση του Κάρλο Ταβέκιο έπειτα από τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στα μπαράζ του Μουντιάλ, με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από τότε να είναι αρκετά.

Ενα από αυτά, το οποίο βασικά επιβεβαιώθηκε, ήθελε τον Αντρέα Ανιέλι να προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Μάσιμο Μοράτι, αλλά τελικά δεν προχώρησε το θέμα και οι εκλογές είχαν νικητή, όπως αναμενόταν πλέον, τον Γκραβίνα.

Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε κανονικά τη στήριξη του Ανιέλι εδώ και καιρό, όπως και των άλλων μεγάλων ομάδων, ενώ η ανάληψη της προεδρίας της ομοσπονδίας είναι ουσιαστικά η επιβράβευση για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.


Επιχειρηματίας, ακαδημαϊκός και με αγάπη για το ποδόσφαιρο, ο Γκραβίνα μπήκε για πρώτη φορά σε αυτό τη δεκαετία του '80 αναλαμβάνοντας την προεδρία της Καστέλ Ντι Σάνγκρο ενώ την ίδια περίοδο έγινε και σύμβουλος της Lega Professionisti Serie C, θέση που του έδωσε τον ρόλο του συμβούλου και στην ομοσπονδία.

Από εκεί και πέρα πέρασε από διάφορα πόστα, υπήρξε μέλος επιτροπών της UEFA ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Lega. Εκεί έπεισε με τη δουλειά του τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων, για να φτάσουμε τελικά στην ανάδειξη του σε πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με το ποσοστό του... 97,2%!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου