13 Οκτ 2018

Ξεχάστε τη Γιουβέντους που ξέρατε

Για την αλλαγή φιλοσοφίας στο παιχνίδι της Γιουβέντους έχουμε ξαναγράψει και αυτό, όπως τονίζει η Gazzetta dello Sport, το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε αναφερθεί, είτε επειδή το βλέπουμε είτε ως απόδοση ιταλικών κειμένων, στο πώς οι μπιανκονέρι δείχνουν να αλλάζουν φέτος, αποκτώντας πιο επιθετική νοοτροπία. Κάτι που φαίνεται στο παιχνίδι τους αλλά και στους αριθμούς.

Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Serie A η Γιούβε έχει βάλει σε κάθε ματς τουλάχιστον δύο γκολ (με Κιέβο και Νάπολι έβαλε από τρία), γεγονός που σημαίνει ότι ισοφάρισε μια επίδοση από το μακρινό 1959-60. Τότε ήταν η τελευταία φορά που οι μπιανκονέρι έκαναν οκτώ σερί παιχνίδια με τουλάχιστον δύο γκολ στο καθένα και το γεγονός ότι το ισοφάρισαν φέτος -και μπορούν να σπάσουν το ρεκόρ υποδεχόμενοι την Τζένοα- επιβεβαιώνει την αλλαγή λογικής στο παιχνίδι.


Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, όπως γράφει η GdS, έχει μέσο όρο 2,25 γκολ/ματς και αν διατηρήσει αυτές τις επιδόσεις θα καθαρίσει πολύ εύκολα τη μάχη του τίτλου, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο: Με εξαίρεση το γκολ του Πιάνιτς με σουτ εκτός περιοχής στο 2-0 επί της Λάτσιο, όλα τα άλλα γκολ της Γιουβέντους έχουν μπει μέσα από την περιοχή.

Γεγονός που δείχνει ότι οι μπιανκονέρι δεν σταματάνε φέτος και προσπαθούν να μπουν με την μπάλα στα δίχτυα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου