18 Νοε 2018

Ερευνα: Πόσα χρήματα αφήνει ένας οπαδός της Γιουβέντους σε κάθε αγώνα της ομάδας του

Εχετε σκεφτεί ποτέ πόσα λεφτά αφήνει ένας οπαδός της Γιουβέντους κάθε φορά που πάει στο Allianz Stadium.

Το Calcio & Finanza εστίασε στους μπιανκονέρι και στα έσοδα τους από το γήπεδο, το οποίο κάνει τη διαφορά στην Ιταλία αλλά είναι πιο δύσκολο να συμβεί το ίδιο και στην Ευρώπη λόγω χωρητικότητας. Οπως και να έχει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Calcio & Finanza, τα έσοδα της Γιούβε από το γήπεδο της την περασμένη σεζόν ήταν στα 56,4 εκατ. ευρώ.

Είναι το μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με τα έσοδα οποιασδήποτε άλλης ιταλικής ομάδας από το γήπεδο της, αλλά υπολείπεται των ευρωπαϊκών αντιπάλων, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα γήπεδα, άρα και περισσότερα έσοδα. Εστιάζοντας στα των μπιανκονέρι, λοιπόν, η έρευνα του οικονομικού Μέσου δείχνει ότι με 39.103 εισιτήρια μέσο όρο πέρυσι, η Γιουβέντους είχε ποσοστό 94% σε ό,τι αφορά τα sold out και αυτό είναι η 3η καλύτερη επίδοση της Ευρώπης πίσω από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (99%) και Μάντσεστερ Σίτι (95%).


Το θέμα, φυσικά, είναι αυτοί που πάνε στο γήπεδο να ξοδεύουν λεφτά για να καταλήγουν αυτά στο ταμείο του κλαμπ και η έρευνα του Calcio & Finanza έδειξε ότι ο κάθε οπαδός, κατά μέσο όρο, αφήνει 53,4 ευρώ σε κάθε ματς που πάει στο Allianz Stadium (χωρίς να υπολογίζεται προφανώς η τιμή του εισιτηρίου).

Και εδώ η Γιούβε είναι πρώτη στην Ιταλία (37,87 ευρώ αφήνει κάθε οπαδός της Ρόμα, 32,86 ο οπαδός της Ιντερ και 29,68 ο οπαδός της Μίλαν), αλλά πίσω από τους αντιπάλους της στην Ευρώπη, όπου ο οπαδός της Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, αφήνει 74,36 ευρώ σε κάθε ματς εντός έδρας, αυτός της Ρεάλ Μαδρίτης 67,62 ευρώ και αυτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 62,09 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου