13 Νοε 2018

Ποιες μεταγραφές μπορεί να κάνει ο Παράτιτσι χωρίς να ρωτάει κανέναν, ποιες με τον Νέντβεντ και ποιες με τους Ανιέλι

Ολες τις ελευθερίες και τους περιορισμούς του Φάμπιο Παράτιτσι αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Calcio & Finanza.

Ο αθλητικός διευθυντής είναι πλέον το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό κομμάτι όπως είπε και ο Αντρέα Ανιέλι στη γενική συνέλευση των μετόχων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει και... ό,τι θέλει στον οικονομικό τομέα.

Και εξηγούμε τι εννοούμε, παραθέτοντας αυτά που γράφει το Calcio & Finanza.

- Μεταγραφικά: Ο Παράτιτσι έχει το ελεύθερο να αποκτά ή να πουλήσει ποδοσφαιριστή μέχρι 25 εκατ. ευρώ με τη δική του και μόνο υπογραφή. Στο όριο των 50 εκατ. ευρώ, για απόκτηση ή πώληση, χρειάζεται η υπογραφή και του αντιπροέδρου Πάβελ Νέντβεντ, ενώ για για τα 50-75 εκατ. ευρώ θα πρέπει να υπάρχει και η υπογραφή του Αντρέα Ανιέλι. Για μεγαλύτερο ποσό, υποθέτουμε πως όπως γινόταν και επί Μπέπε Μαρότα, θα είναι καθαρά θέμα της οικογένειας Ανιέλι η απόφαση.


- Προπονητές: Ο Παράτιτσι έχει το ελεύθερο να αποκτήσει οποιονδήποτε προπονητή για τα τμήματα υποδομής με αποδοχές ως 100.000 ευρώ ετησίως, με τη δική του υπογραφή και μόνο. Για μεγαλύτερο ποσό θα χρειάζεται και η υπογραφή του αντιπροέδρου Νέντβεντ. Σε ό,τι αφορά τον προπονητή της πρώτης ομάδας, θα χρειάζονται και οι υπογραφές των Ανιέλι-Νέντβεντ αφού τα οικονομικά δεδομένα θα είναι και διαφορετικά.

- Εκπροσώπηση: Ο Παράτιτσι θα μπορεί, πλέον, με κάθε επισημότητα -αφού υπάρχει αναβάθμιση του- να εκπροσωπεί τη Γιουβέντους ενώπιον οποιασδήποτε κυβερνητικής, περιφερειακής, νομαρχιακής και δημοτικής αρχής, ενώπιον του χρηματιστηρίου καθώς και σε οποιοδήποτε εθνικό ή διεθνές θεσμικό όργανο ή οργανισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου