29 Νοε 2018

Αυτή είναι η πιο μακρινή οπαδική μετακίνηση: πόσα χιλιόμετρα έκαναν 6 φίλαθλοι για να δουν την ομάδα τους;

Μπορεί να γραφτεί ιστορία σε ένα ματς Μπάλτικα Καλίνινγκραντ-Λουχ Βλαδιβοστόκ; Η απάντηση είναι «ναι».

Με το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της Ρωσίας μάλλον δεν ασχολείται κανείς, οπότε είναι δύσκολο να μπορείς να προβλέψεις ότι σε κάποιο παιχνίδι του θα έχουμε την πιο μακρινή οπαδική μετακίνηση. Κι όμως, αυτό το ρεκόρ το έχουμε στη Ρωσία.

Οπως διαβάζουμε σε ιταλική ιστοσελίδα που ασχολείται με οπαδικά, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αυτός που απαιτεί την πιο μακρινή οπαδική εκδρομή, αφού πρόκειται για ταξίδι... 10.380 χιλιομέτρων οδικώς. Η καλύτερη επιλογή, επομένως, είναι το αεροπλάνο, με το οποίο θα ταξιδέψεις μόνο... 12 ώρες.


Μιλάμε, δηλαδή, ουσιαστικά για υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά εδώ πρόκειται για ταξίδι μέσα στην ίδια χώρα. Και είναι ένα ταξίδι που έκαναν έξι οπαδοί της Λουχ για να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου της Μπάλτικα, με την ομάδα μάλιστα να τους επιβραβεύει για αυτόν τον... γολγοθά που τράβηξαν μέχρι να φτάσουν, επικρατώντας με 0-2.




Ετσι, μάλλον ήταν πιο ευχάριστο και λιγότερο κουραστικό το ταξίδι της επιστροφής στο Βλαδιβοστόκ, η οποία είναι η πιο απομακρυσμένη πόλη από όσες εκπροσωπούνται ποδοσφαιρικά στη Ρωσία και γι' αυτό η Λουχ θεωρείται και η πιο μισητή ομάδα, κάνοντας την καλοκαιρινή της προετοιμασία πάντα σε Ν. Κορέα, Κίνα ή Ιαπωνία, αφού αυτές είναι πολύ πιο κοντινές από ό,τι η Μόσχα για παράδειγμα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου