1 Νοε 2018

Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι συμπαίκτες μου μιλάνε για μένα σα να είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος και όχι σαν... αστέρας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε τα καλύτερα για όσα ζει στη Γιουβέντους, λέγοντας ότι... «ειλικρινά μου αρέσω σε αυτό το περιβάλλον που είναι όπως είμαι κι εγώ».

Πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε ένα απόσπασμα των όσων είπε ο Πορτογάλος στο France Football και τώρα κυκλοφόρησαν κι άλλα κομμάτια της συνέντευξης του. Κομμάτια που αφορούν τη Γιούβε και όσα ζει ως μπιανκονέρο ο CR7.

Παραθέτουμε όσα είπε.

Για τη Serie A: «Το να περάσεις από ένα πρωτάθλημα όπως η La Liga στη Serie A, έπειτα από εννιά χρόνια, δεν είναι απλό. Μιλάμε για το τρίτο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζομαι και είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο. Πρέπει να προσαρμοστώ στους συμπαίκτες μου, στην τακτική και το physical game, στο πώς παρατάσσονται οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, σε όλα, ακόμη και στη γλώσσα. Δεν έχω δουλέψει ποτέ τόσο πολύ όσο δουλεύω εδώ, γιατί το να προσαρμοστείς δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μια πρόκληση, σου δίνει κίνητρο. Με την εμπειρία μου και το παιχνίδι μου θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τη Γιουβέντους να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Ειλικρινά... μου αρέσω σε αυτό το περιβάλλον και αυτό είναι το σημαντικό».


Για την προσαρμογή του και το κλίμα στην ομάδα: «Στη Ρεάλ οι συνεργασίες γίνονταν σχεδόν αυτόματα, ανάμεσα σε μένα και στον Μαρτσέλο ή εμένα και τον Μόντριτς, για παράδειγμα. Εδώ, τώρα, ξέρω ότι πλησιάζουμε, ότι μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο και μας αρέσει αυτή η διαδικασία. Στη Γιούβε αισθάνομαι καλά, με εκτιμούν, το καταλαβαίνω και από τις συνεντεύξεις που δίνουν οι συμπαίκτες μου. Οποιος μιλάει για μένα, λέει ότι είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος, ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που ενώθηκε με το γκρουπ χωρίς κανένα πρόβλημα, όχι σαν... αστέρας. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι αισθάνονται έτσι και το λένε, γιατί αυτό αποδεικνύει ότι το γκρουπ μας είναι ενωμένο. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύμαρος και έχουμε τα ίδια κίνητρα»

Για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: «Με τον Αλέγκρι έχω μια άψογη σχέση. Είναι ανταγωνιστικός, είναι και πολύ ωραίος, ευχάριστος τύπος αλλά ταυτόχρονα και πολύ επαγγελματίας, όπως και όλοι στο κλαμπ. Επιμένω σε αυτό γιατί έτσι είμαι κι εγώ και το περιβάλλον της Γιουβέντους ανταποκρίνεται σε απόλυτο βαθμό στο πώς είμαι κι εγώ. Σκεφτόμαστε το ίδιο, πάμε προς την ίδια κατεύθυνση. Πρέπει να νικήσουμε, γι' αυτό είμαι εδώ, γιατί θέλουμε και πρέπει να νικήσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου