4 Νοε 2018

Η προβληματική αμυντική λειτουργία της Γιουβέντους στην Ιταλία

Με την άμυνα τα έβαλε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού η Γιουβέντους σε ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος δέχθηκε γκολ.

Μέχρι στιγμής οι μπιανκονέρι έχουν... διαχωρίσει τα πράγματα και είναι «σταθεροί» στις απόψεις τους: Δεν τρώνε γκολ στο Champions League, τρώνε γκολ σχεδόν σε κάθε ματς στη Serie A.

Με το χθεσινό από την Κάλιαρι φτάσαμε στα 8 σε 11 αγωνιστικές και αυτή δεν είναι επίδοση αντάξια της Γιούβε. Σε αυτό, άλλωστε, στάθηκε και ο Αλέγκρι μετά το χθεσινό παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα.


Τα 8 γκολ σε 11 ματς άλλωστε, αν το πάμε αναλογικά, είναι γύρω στα 25-28 γκολ παθητικό σε όλο το πρωτάθλημα και με μια τέτοια επίδοση δεν παίρνεις scudetto στην Ιταλία. Το ακόμη χειρότερο, μάλιστα, είναι ότι βασικά όλα τα γκολ που δέχεται η Γιουβέντους έχουν ως υπεύθυνη... την ίδια.

Δεν ανοίγει την άμυνα ο αντίπαλος δηλαδή. Απλά... κοιμούνται οι μπιανκονέρι και τους δίνουν τη δυνατότητα να σκοράρουν. Γι' αυτό και ο Αλέγκρι ζήτησε μέγιστη συγκέντρωση από όλους και όχι να χαλαρώνουν σκεφτόμενοι ότι και να φάνε γκολ θα βάλουν 3-4 και θα νικήσουν, ενώ ο Μεχντί Μπενάτια είπε ότι είναι καιρός οι μπιανκονέρι να σοβαρευτούν και να ξανακάνουν ένα σερί 10-15 ματς χωρίς να δεχθούν γκολ, όπως και τις προηγούμενες σεζόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου