4 Νοε 2018

Αξίζει τον κόπο να μπει η διοίκηση σε κόντρα με τους οργανωμένους για 700.000 ευρώ ή υπάρχει άλλος στόχος;

Με το θέμα που έχει προκύψει με τους οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους και την ατμόσφαιρα που επικρατεί φέτος στο Stadium ασχολείται και ο Independent.

Η μεγάλη βρετανική εφημερίδα παρακολουθεί -και αυτή- με ενδιαφέρον το θέμα, αφού δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες η ομάδα να πηγαίνει τρένο, να αποκτά τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας και ο κόσμος στο γήπεδο να είναι σιωπηλός. Κι όμως, αυτό συμβαίνει φέτος στους εντός έδρας αγώνες των μπιανκονέρι, με τον Independent να αναφέρεται στο θέμα, φιλοξενώντας και δηλώσεις κατόχων διαρκείας της Curva Sud.

«Τώρα έχουμε αποκτήσει τον πιο δυνατό ποδοσφαιριστή του κόσμου και είναι τρελό, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ακολουθούσαμε την ομάδα με ή χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο επειδή αγαπάμε τη Γιούβε, τη φανέλα της και υπερασπιζόμαστε τα χρώματα της. Απλά απαιτούμε τον σεβασμό του να μη μας φέρονται σαν απλούς πελάτες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου», δηλώνει στην εφημερίδα ένας οργανωμένος οπαδός γνωστός ως «Marchino», ο οποίος είναι μέλος των Viking.

Ο δημοσιογράφος που έκανε το σχετικό θέμα για τον Independent, αναφέρεται στο γεγονός ότι στο ματς με τη Νάπολι πολλοί στο πέταλο φορούσαν μαύρα πουκάμισα. «Λες και πήγαιναν σε κηδεία, αφού κάποιοι έφεραν ακόμη και φέρετρο έξω από το πέταλο», είναι το σχετικό σχόλιο, για να γίνει στη συνέχεια μια προσπάθεια να εξηγηθεί -από την εφημερίδα- γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Και το πρώτο στο οποίο στέκονται είναι σε όσα αποκαλύφθηκαν για σχέσεις μελών των οργανωμένων οπαδών με την 'ndrangheta, σε μια υπόθεση που είχε ως συνέπεια την τιμωρία του Αντρέα Ανιέλι, αρχικά, με αποκλεισμό ενός χρόνου.



Ο Independent κάνει αναφορά στον Ρόκο Ντομινέλο, γιο αφεντικού της 'ndrangheta, ο οποίος φέρεται να είχε σχέσεις με μέλη της διοίκησης και να... έκανε παιχνίδι με τα εισιτήρια, αποκομίζοντας καλά κέρδη που στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες δραστηριότητες της φαμίλιας στην οποία ανήκει. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, σημειώνει η εφημερίδα, για να φτάσουμε φέτος -όπως προσθέτει- στην αύξηση της τάξης του 30% στις τιμές των διαρκείας, με αυτά της Curva Sud για πρώτη φορά να φτάνουν και να ξεπερνούν τα 600 ευρώ.

«Ηταν ήδη πολύ ακριβά πέρυσι, φανταστείτε φέτος... Πριν επτά χρόνια ένα διαρκείας στην Curva Sud κόστιζε 275 ευρώ, τώρα μιλάμε για περισσότερα από τα διπλά ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί από εμάς δεν μένουμε στο Τορίνο, άρα έχουμε κι άλλα έξοδα για να πάμε σε κάθε αγώνα», τονίζει ο «Marchino», με την εφημερίδα να στέκεται σε αυτό, τονίζοντας ότι όντως είναι πιο ακριβό για πολλούς οργανωμένους το να παρακολουθούν πλέον τη Γιουβέντους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει στο θέμα της εφημερίδας και ένα άλλο σημείο. «Εντάξει, αποκτήσαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, λογική δεν είναι μια αύξηση;», γράφει ο Independent ότι είναι μια λογική ερώτηση που μπορεί να απευθύνει ο οποιοσδήποτε, για να απαντήσει ο δημοσιογράφος αμέσως μετά σε αυτό, με τον εξής υπολογισμό: Στην Curva Sud υπάρχουν 7.000 θέσεις, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 100 ευρώ, άρα αξίζει τον κόπο να μπει η διοίκηση σε κόντρα με τους οργανωμένους για 700.000 ευρώ, ποσό που ουσιαστικά είναι όσα παίρνει σε μια εβδομάδα ο CR7;


Η απάντηση έρχεται από τον Σιμόνε Νίκολα, επίσης κάτοχος διαρκείας στη Sud αλλά όχι μέλος κάποιου συνδέσμου, ο οποίος επίσης μιλάει στον Independent. «Φαίνεται ότι απλά θέλουν να ξεφορτωθούν τους ultras αυξάνοντας τις τιμές, γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία τους δεν έχει πολλά λεφτά διαθέσιμα», λέει ο Σιμόνε και προσθέτει: «Σε πολλές περιπτώσεις η ημερομηνία και η ώρα διεξαγωγής του ματς ανακοινώνονται επισήμως 2-3 εβδομάδες πριν το ματς, άρα δεν μπορείς να κανονίσεις τίποτα και αν δεν μπορείς να πας, μπορείς να πουλήσεις το εισιτήριο σου για το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο σε κάποιον που έχει tessera del tifoso, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου».

«Υπάρχει, επομένως, χώρος για συζητήσεις και μια νέα συμφωνία;», αναρωτιέται η εφημερίδα, η οποία επισημαίνει το γεγονός ότι σε κάποια κλαμπ έχει απαγορευθεί να απλώνουν τα πανό τους, ενώ γενικά απαγορεύονται τα τύμπανα ή τα καπνογόνα. «Δεν έχει τόση πλάκα, δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο στο παρελθόν», δηλώνει ο Σιμόνε Νίκολα για το θέμα και προσθέτει: «Θέλουν πλούσιους ανθρώπους στο γήπεδο, οι οποίοι θα κάθονται σαν να είναι στο θέατρο και έτσι θα αυξάνονται τα έσοδα του κλαμπ και παράλληλα δε θα έχουν προβλήματα. Ετσι, όμως, το πάθος πεθαίνει. Ο τρόπος που αυτή η διοίκηση φέρεται σε θρύλους όπως οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Τζίτζι Μπουφόν και Κλαούντιο Μαρκίζιο επίσης μας πληγώνει. Ποιο το νόημα του να ενθουσιαστείς με έναν παίκτη αν μπορεί να πουληθεί σε περίπτωση που έρθει μια καλή πρόταση;».



Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι το Allianz Stadium είναι ένα γήπεδο στο οποίο ήδη παίρνουν θέσεις άτομα από όλο τον κόσμο για να δουν τη Γιουβέντους, αλλά η ατμόσφαιρα δεν είναι πλέον αυτή που θα ήθελαν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι παίκτες του, με τον Σιμόνε να λέει: «Θέλω να είμαι όρθιος και να φωνάζω για 90 λεπτά. Οχι ρατσιστικά συνθήματα, θέλω να φωνάζω υπέρ της Γιούβε, όχι κατά άλλης ομάδας. Αλλά τώρα φαίνεται ότι με αυτή την κατάσταση έχουν χαλάσει πολλά πράγματα. Αλλάζει προς το χειρότερο το πράγμα».

Και μετά από όλα αυτά, ο Independent βάζει στο θέμα τον εξής επίλογο: «Οι Ultras και το κλαμπ έχουν σοβαρές ανησυχίες για τη μεταξύ τους σχέση και θα πρέπει να τις συζητήσουν, αρκεί να γίνουν βήματα και από τις δύο πλευρές. Διαφορετικά, η ατμόσφαιρα θα πεθάνει και ξαφνικά το να φοράς μαύρα για να πας στο γήπεδο θα μοιάζει πολύ πιο λογικό από ό,τι τώρα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου