10 Νοε 2018

Αλέγκρι: Δεν υπάρχουν ανίκητες ομάδες, μερικές φορές πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνεις μετά δύο μπροστά

Τα λίγα γκολ σε σχέση με τις πολλές ευκαιρίες, ο Ιγκουαΐν που θέλει «εκδίκηση», το λάθος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η χαλάρωση στο Allianz Stadium, οι τομείς που χρειάζονται βελτίωση και η σιγουριά για μια σπουδαία εμφάνιση στο Σαν Σίρο.

Για όλα αυτά μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους ενόψει του αγώνα με τη Μίλαν.

Για το γεγονός ότι η Γιουβέντους δεν καθαρίζει νωρίτερα τα ματς ενώ μπορεί: «Για να γίνεται αυτό θα πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο, εμείς δεν το κάνουμε, κρατάμε τα ματς ανοιχτά και αυτό είναι επικίνδυνο. Την Τετάρτη πάντως ήταν άλλο το θέμα. Το μόνο που κάναμε λάθος, ήταν ότι δε διαβάσαμε σωστά την κατάσταση μετά την ισοφάριση της Γιουνάιτεντ. Μας επηρέασε πολύ συναισθηματικά, ίσως επειδή ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν άδικη, οπότε δεν το διαβάσαμε σωστά ενώ εκείνη τη στιγμή πρέπει να διατηρήσεις καθαρό μυαλό γιατί το Champions League δεν το δίνουν τώρα, θα το δώσουν την 1η Ιουνίου. Στο ματς της Τετάρτης κάναμε αυτό το λάθος στο τέλος αλλά εντάξει, μπορεί να συμβεί, το συναίσθημα μπορεί να μη σε αφήσει να σκεφτείς καθαρά μερικές φορές. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Για το αν ο Ιγκουαΐν περιμένει πώς και πώς να παίξει αντίπαλος της Γιουβέντους: «Ο Ιγκουαΐν θα κάνει το παιχνίδι του ως πρώην παίκτης μας. Εδωσε πάρα πολλά και ήταν καθοριστικός στις νίκες της Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, αμφότερες οι πλευρές πήραμε μια απόφαση και η Μίλαν έκανε μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Γκονσάλο είναι ένας από τους καλύτερους φορ του κόσμου».

Για το ματς με τη Μίλαν: «Περισσότερο και από το να αντιδράσουμε για την Τετάρτη, πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μέχρι τώρα. Είναι φυσιολογικό να μας πείραξε η ήττα, είχαμε ξεχάσει και πώς ήταν αυτό το συναίσθημα, είχαμε να χάσουμε από τον Απρίλιο. Χάσαμε, αλλά τουλάχιστον μπορεί να χάσαμε το πιο αδιάφορο παιχνίδι. Αύριο είναι Μίλαν-Γιουβέντους, είναι ματς πάντα ισορροπημένα και συναρπαστικά, θα παίξουμε μπροστά σε 70.000 κόσμο και σε ένα γήπεδο που θα σπρώχνει τη Μίλαν. Πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι σε τεχνικό επίπεδο και δύναμη, γιατί η Μίλαν είναι σε μια σπουδαία στιγμή, στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει κάνει πέντε νίκες και έχασε μόνο από την Ιντερ στις καθυστερήσεις. Με τη Μπέτις στην Ισπανία την Πέμπτη τα πήγε καλά. Και εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει αύριο να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον κύκλο και να πάμε καλά στη διακοπή».

Για τα λίγα γκολ σε σχέση με τις πολλές τελικές προσπάθειες: «Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι το ποσοστό μας όσο καλό θα έπρεπε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε μια σεζόν υπάρχουν διάφορες περίοδοι. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε δεχθεί δύο γκολ περισσότερα και είχαμε βάλει επτά περισσότερα, αλλά υπήρχε και εκείνο το 6-2 με την Ουντινέζε. Αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι αλήθεια, κάνουμε περισσότερα σουτ και λιγότερα γκολ. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τόσο μπροστά όσο και πίσω, αλλά είμαστε ακόμη στις 10 Νοεμβρίου, έχουμε άλλους επτά μήνες ως το τέλος της σεζόν, είμαστε στο σωστό δρόμο».


Για το πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα: «Η Γιούβε δέχεται γκολ με δύο τρόπους. Στις στημένες φάσεις και όταν κοιμόμαστε σε κάποιες αντεπιθέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό. Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον κάναμε την ήττα στο ματς που... μας έπαιρνε, με βάση τη βαθμολογία, ακόμη και να χάσουμε, αλλά δε θα πρέπει να το προσπεράσουμε και έτσι. Γιατί στο Champions League τα ματς δεν τελειώνουν ποτέ και τα τελευταία 15 λεπτά είναι το πιο επικίνδυνο σημείο σε κάθε αγώνα. Δεν υπάρχουν ανίκητες ομάδες και είναι αδύνατο να νικήσεις όλα τα ματς. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνεις μετά δύο μπροστά. Αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό τεστ που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τη σωστή θέληση. Θα μας βλέπει όλος ο κόσμος και πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι από όλες τις απόψεις».

Για το αν θα δούμε μια σπουδαία εμφάνιση: «Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το ξέρω. Είμαι σίγουρος όμως ότι η Γιουβέντους θα κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι γιατί έχει όλα τα κίνητρα για να το κάνει. Η ομάδα είναι καλά, την Τετάρτη κάναμε καλό παιχνίδι σε τεχνικό επίπεδο. Αυτό που είπα πριν στην ομάδα είναι ότι την Τετάρτη αφήσαμε τα συναισθήματα να μας παρασύρουν μετά το 1-1. Αμέσως μετά το 1-1 κάναμε δύο προσπάθειες μέσα σε 1,5 λεπτό για να βάλουμε το δεύτερο γκολ. Αυτό είναι καλό, γιατί δείχνει ότι θέλαμε μόνο να νικήσουμε, αλλά από την άλλη θα πρέπει να διαβάζουμε σωστά την κατάσταση. Αν μετά από 86 λεπτά δεν το έχουμε καθαρίσει το ματς και είμαστε στο 1-1, δεν πρέπει να χάσουμε. Τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνεις, αλλά αν δεν μπορείς να νικήσεις, δεν πρέπει να χάσεις».

Για το αν η ομάδα νιώθει μεγάλη σιγουριά στο Allianz Stadium και πίστευε ότι το ματς είχε τελειώσει: «Είναι ψυχολογικό το θέμα. Οσο περισσότερες νίκες κάνεις, τόσο μεγαλώνει αυτό το θετικό συναίσθημα και τόσο χαμηλώνει η προσοχή. Αυτό δεν το ανακαλύπτω εγώ, έτσι είναι. Δεν αφορά μόνο εμάς αυτό αλλά όλους. Αν δεν είσαι καλός εσύ, είναι οι άλλοι στο να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Αυτό έγινε με την Τζένοα, όπου και πάλι αντιδράσαμε όχι ψύχραιμα. Σε αυτό το θέμα πρέπει να βελτιωθούμε πολύ αλλά η σεζόν έχει πολύ δρόμο. Τα τρόπαια δεν τα κατακτάς τώρα, αλλά τώρα βάζεις τις βάσεις για να φτάσεις στον Μάρτιο και να είσαι ανταγωνιστικός».


1 σχόλιο:

  1. Δεν παίζεται ο τύπος. Το ποδόσφαιρο έχει και συναίσθημα. Εξαιτίας του νευρίασαν οι παίχτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή