28 Νοε 2018

Το τέλειο γκολ που δεν ήταν χρήσιμο, ο θυμός και ο κοινός στόχος Μάριο-Κριστιάνο Ρονάλντο

«Ρονάλντο και Μάντουκιτς: Τι συμβίωση. Ανάμεσα σε αριστουργήματα, ασίστ και γκολ», γράφει σήμερα η Gazzetta dello Sport.

Το feeling ανάμεσα στον Πορτογάλο και τον Κροάτη γίνεται όλο και πιο δυνατό όπως είδαμε και χθες βράδυ, αφού συνεργάστηκαν άψογα και πανηγύρισαν αγκαλιά το γκολ της νίκης. Ετσι, η GdS στέκεται σήμερα σε αυτούς και παραθέτουμε το σχετικό κομμάτι.

«Ποιος ξέρει αν ο Λένι, το 10χρονο bulldog που ο Μάριο έχει σαν γιο και το οποίο είναι το πραγματικό αφεντικό της οικείας Μάντζουκιτς, απόλαυσε το θέαμα από τη ζεστασιά μπροστά στην τηλεόραση. Ισως να άκουσε τη βοή που έβαλε φωτιά στο Stadium στο 59ο λεπτό, καθώς ο Mr No Good (έτσι τον αποκαλούν οι τιφόζι) γινόταν ευτυχισμένος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η σύνθεση του αγώνα με τη Βαλένθια είναι όλη εδώ: Ο CR7 κεντάει στην περιοχή και ο Μάριο μετατρέπει ένα άψογο συρτό γύρισμα στο γκολ πρόκρισης για τους "16". Μετά τις Μίλαν και Σπαλ, νάτοι ξανά να συμβιώνουν για το καλό της Κυρίας. Οσο περνάνε οι αγωνιστικές (σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), τόσο αυξάνεται η αρμονία ανάμεσα στους δύο συλλέκτες λαφύρων της επίθεσης της Γιουβέντους: Αν σκοράρει ο ένας το κάνει και ο άλλος, ενώ ο ένας παίζει για να βοηθήσει τον άλλο.

Ο Κριστιάνο είχε βάλει τέλος σε μια σύντομη ξηρασία στο Champions League με το γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ και χθες έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία με 100 νίκες στη διοργάνωση, ο Μάντζουκιτς αντιθέτως δεν είχε ακόμη σκοράρει στην Ευρώπη φέτος. Το έκανε με μια επαφή προ κενής εστίας με το δεξί, παίρνοντας την ασίστ από το αριστερό του Κριστιάνο, ο οποίος πριν του στείλει την μπάλα στα πόδια του, είχε κάνει το σύνηθες παιχνίδι με τα πόδια και τις προσποιήσεις.

Ο Μάριο πάντα σκόραρε στις επτά χρονιές του στο Champions League, αριθμοί όχι επιπέδου Ρονάλντο, ο οποίος παραμένει απλησίαστος, αλλά όπως και να έχει αριθμοί πραγματικού σέντερ φορ, οι οποίοι επιβεβαιώνουν το στάτους του ως ιδανικός παρτενέρ του θεού με το 7, ένας που έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε... τόπο κυνηγιού. Ο Μάντζουκιτς σκοράρει σε τρία σερί παιχνίδια: Η κεφαλιά κόντρα στους ροσονέρι, το σπρώξιμο στα δίχτυα μετά από ένα ωραίο σουτ του Κριστιάνο κόντρα στη Σπαλ.


Για ακόμη μία φορά χθες ο Πορτογάλος ανακάλυψε μια φάση από το πουθενά, μια επινόηση καθαρής αδρεναλίνης που έκρινε τον αγώνα. Ετσι είναι οι πρωταθλητές, ζουν για το γκολ, το ψάχνουν με κάθε τρόπο αλλά έχουν και την ταπεινότητα για να τεθούν στην υπηρεσία των συμπαικτών τους. Ο Ρονάλντο διαβάζει τις καταστάσεις πριν από τους άλλους, είναι σαν να έχει ένα τσιπ που του δίνει το σοκ όταν έρχεται η σωστή στιγμή για να ανεβάσει το επίπεδο. Στο Μάντσεστερ ο Κριστιάνο σέρβιρε στον Ντιμπάλα την μπάλα του 1-0 και στο πρωτάθλημα έχει δώσει 4 ασίστ. Τώρα είναι 6, οι οποίες προστίθενται στα 10 γκολ που έχει βάλει με τη Γιούβε.

Οι δύο ψάχνονται και βρίσκονται: Ο CR7 έχει δώσει 3 ασίστ για τον Μάντζουκιτς (2 στο πρωτάθλημα και 1 στο Champions), ο οποίος έχει ανταποδώσει με 1 (στη Serie A). Μετά το γκολ ο Μάριο έτρεξε στην αγκαλιά του Ρονάλντο, ο οποίος τον περίμενε για να πανηγυρίσουν μαζί. Ο Κροάτης έκλεισε τη βραδιά με το φανελάκι, αφού χάρισε τη φανέλα του στους τιφόζι. Οι δυο τους είναι αρκετά διαφορετικοί.

Ο Μάντζουκιτς συνήθως είναι λίγο κοινωνικός, για την προσωπική ζωή του δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα, ο Ρονάλντο για το κοινό δεν έχει μυστικά γιατί τουιτάρει κάθε βήμα που κάνει. Σε ένα πράγμα, όμως, μοιάζουν: Κανείς εκ των δύο δε θέλει να χάνει και όσο περισσότερο νικάνε τόσο περισσότερη πείνα για τρόπαια έχουν. Αμφότεροι έχουν κατακτήσει το Champions League, αλλά το παρελθόν δεν μετράει.

Ο Μάριο για τη Γιουβέντους έχει σκοράρει γκολ χρήσιμα εκτός από ένα, εκείνο το πανέμορφο με ψαλίδι στον τελικό του Κάρντιφ με τη Ρεάλ. Ο Κριστιάνο πανηγύριζε, εκείνος ήταν γεμάτος θυμό. Τώρα είναι στην ίδια πλευρά και θέλουν να πετύχουν τον ίδιο στόχο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου