2 Νοε 2018

Μήνυμα στον… νεαρό Μπερναρντέσκι έστειλε ο Αλέγκρι

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έστειλε διάφορα μηνύματα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Κάλιαρι, για πρωτάθλημα, συγκέντρωση και γκολ από στημένες φάσεις, ενώ επέλεξε και φαβορί για το Champions League.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το ματς και το πρωτάθλημα: «Πρέπει να νικήσουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε πόντους. Με την Εμπολι είχαμε δυσκολίες, πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι οι αντίπαλοι φέτος έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρουν αποτέλεσμα εναντίον μας. Δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε βαθμούς γιατί οι Ιντερ και Νάπολι είναι εκεί και περιμένουν. Το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από το Champions League, χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση και προσοχή. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο το πρωτάθλημα επειδή χάνουμε τη συγκέντρωση μας, πρέπει να το διορθώσουμε αυτό».

Για την 11άδα: «Πιάνιτς και Ματουιντί θα παίξουν. Πρέπει να επιλέξω στο κέντρο έναν εκ των Μπεντανκούρ, Κουαδράδο ή τον Κεντίρα, ο οποίος όμως είναι καιρός που έχει να παίξει. Πίσω επιστρέφει ο Κανσέλο, θα είναι ο Μπονούτσι και ένας δίπλα του, ενώ αριστερά ένας εκ των Αλεξ Σάντρο ή Ντε Σίλιο. Μπροστά ο Ρονάλντο παίζει, πρέπει να δω τι θα κάνω με τον Μάντζουκιτς ενώ ο Ντάγκλας Κόστα επιστρέφει σε καλή κατάσταση. Στο τέρμα θα είναι ο Σέζνι αλλά ο Περίν θα πάρει ευκαιρίες προσεχώς, είναι σπουδαίος τερματοφύλακας και καλή μεταγραφή».

Για το τι θέλει να δει κόντρα στην Κάλιαρι: «Προφανώς τη νίκη και από εκεί και πέρα πρέπει να βάλουμε γκολ από στημένη φάση. Μας λείπει αυτό και πρέπει να αρχίσουμε ξανά να σκοράρουμε από στημένες φάσεις. Εχουμε ένα θέμα με τα κόρνερ ή τα φάουλ από πλάγια».

Για τους εκτελεστές στα φάουλ: «Από μακριά είναι πιο εύκολο για τον Ρονάλντο, από πιο κοντά είναι πιο επικίνδυνοι οι Ντιμπάλα και Πιάνιτς. Ο Κριστιάνο είναι έξυπνος και ξέρει ότι οι Πιάνιτς και Ντιμπάλα είναι καλοί εκτελεστές. Εχουμε τρεις πολύ καλούς εκτελεστές και θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε πλήρως».

Για τον Μπερναρντέσκι: «Χρειάζεται ισορροπία στο πώς τους κρίνουμε. Ο Φεντερίκο έκανε τεράστια βήματα, αν έπαιξε λιγότερο το τελευταίο διάστημα είναι επειδή επέστρεψε από την εθνική με ένα μικροπρόβλημα. Ο Φεντερίκο είναι νέος, έχει κάνει τεράστιο βήμα πνευματικά και πρέπει να βρει τη σωστή ωριμότητα. Οπως και οι άλλοι νέοι».

Για τους τραυματίες: «Κιελίνι και Μπερναρντέσκι είναι εκτός για αύριο, Κεντίρα και Μάντζουκιτς είναι έτοιμοι».

Για το Champions League: «Πέρυσι το φθινόπωρο, όταν η Ρεάλ ήταν στο -20 από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, είπα ότι αυτοί είναι το φαβορί για το Champions League. Δυστυχώς για εμάς, επιβεβαιώθηκα. Φέτος ο πρώτος υποψήφιος είναι η Μπαρτσελόνα. Δεν είμαι προληπτικός, είμαι αντικειμενικός και ρεαλιστής. Εμείς είμαστε μέσα στους τέσσερις υποψήφιους, χρειάζεται ηρεμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου