1 Δεκ 2018

Γνωρίστε τους γενικούς κουμανταδόρους στην κερκίδα της Γιούβε

Η 1η προβολή της ταινίας «Ragazzi di stadio - Quarant'anni dopo» είναι γεγονός, έχοντας ως στόχο να γνωρίσει σε όλους τον κόσμο των Drughi.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ του Ντανιέλε Σέγκρε έκανε ντεμπούτο στις κινηματογραφικές αίθουσες ξεκινώντας, φυσικά, από το Τορίνο, αλλά η υποδοχή του Τύπου δεν ήταν αυτή που αναμενόταν καθώς δεν ασχολήθηκαν όσο θα περίμενε κανείς. Σε μια περίοδο που ό,τι αφορά τα οπαδικά της Γιουβέντους γίνεται βασικό θέμα στον ιταλικό Τύπο, αυτή η ταινία-ντοκιμαντέρ δε διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τα φόρουμ των Γιουβεντίνων.

Οπως και να έχει, στο «Il Fatto Quotidiano» διαβάσαμε ένα κομμάτι για αυτή την πρώτη προβολή, μια μίνι-περίληψη δηλαδή του τι μπορεί να δει ο θεατής. Και αυτό που ξεχώρισε το συγκεκριμένο Μέσο, είναι η προσπάθεια του σκηνοθέτη να βάλει τον θεατή στο εσωτερικό ενός κλαμπ που είναι απρόσιτο για όσους δεν είναι μέλη του.

«Προσπαθώ να δώσω στον θεατή την αλήθεια, οι οπαδοί της ταινίας μιλούν για τη λογική τους, τη νοοτροπία τους, τα επιτεύγματα τους, την ιστορία τους, για τα πάντα. Δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο», σημειώνει ο Ντανιέλε Σέγκρε, με τα μέλη των Drughi που μίλησαν να εξηγούν το πώς λειτουργεί το κλαμπ, την ταυτότητα τους, την οργάνωση τους, τους κώδικες τους. Στην ταινία, διαβάζουμε στο σχετικό κομμάτι, μπορεί να δει ο καθένας τους «μάχιμους», τους υπεύθυνους για τα πανό, τους οπαδούς που οργανώνουν την εξέδρα.


«Δεν υπάρχει βία, υπάρχουν συγκρούσεις. Αν εγώ πετύχω κάποιον σαν εμένα, θα παίξουμε ξύλο και στο τέλος ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του. Δεν τον μηνύω, δεν με μηνύει», λέει για παράδειγμα ένας από τους οπαδούς που μιλάνε στην ταινία, ενώ ένας άλλος αναφέρεται στα πολιτικά πιστεύω των Drughi: «Η δική μας Curva, ειδικά εμείς οι Drughi στο δεύτερο διάζωμα, ακολουθούμε την ιδεολογία της δεξιάς. Είμαστε υπερήφανοι».

Στο ντοκιμαντέρ μπορεί να δει κανείς εικόνες από διάφορες πορείες των Drughi από την έδρα τους στο Τορίνο ως το Allianz Stadium, με κάποια συνθήματα που παραπέμπουν στον... Μουσολίνι αλλά και κάποια άλλα για τους Ναπολιτάνους. «Δεν υπάρχει ρατσισμός. Δεν είναι ρατσισμός το να τραγουδήσεις "Βεζούβιε πλύνε τους με φωτιά" ή "Φλωρεντία στις φλόγες". Αυτά ακούγονται πάντα, δεν υπάρχει κάτι ρατσιστικό», εξηγεί ένα άλλο μέλος των Drughi.

Σχετικά θέματα

Βγαίνει οπαδική ταινία για τον μεγαλύτερο σύνδεσμο της Γιουβέντους. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου