22 Νοε 2018

Βγαίνει οπαδική ταινία για τον μεγαλύτερο σύνδεσμο της Γιουβέντους

Σε μια ιδιαίτερα περίεργη περίοδο για τους οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους, έρχεται μια ταινία που θα «υπενθυμίσει» σε όλους την καθαρά οπαδική ατμόσφαιρα.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του '70, δύο ταινίες είχαν εστιάσει στο οπαδικό κίνημα των μπιανκονέρι. Αρχικά βγήκε το φιλμ «Il potere deve essere bianconero» το 1977 και το 1980 βγήκε το «Ragazzi di stadio».

Αυτή η δεύτερη ταινία ήταν που ξεχώρισε και έμεινε στη μνήμη όλων, αφού πραγματευόταν την ιστορία των οργανωμένων οπαδών της Γιούβε και ειδικά των Fighters, με τον θρυλικό Μπέπε Ρόσι να εμφανίζεται στην οθόνη. Κι όταν λέμε Μπέπε Ρόσι, όπως έχει γράψει το forzajuve.gr στο παρελθόν, εννοούμε τον... πατριάρχη των οργανωμένων οπαδών των μπιανκονέρι.

Τώρα, σχεδόν 40 χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια από τον σκηνοθέτη Ντανιέλε Σέγκρε, ο οποίος θα επιχειρήσει να βάλει τους πάντες στη λογική, την καθημερινότητα, την κουλτούρα που επικρατεί τώρα στους ultras της Γιουβέντους και συγκεκριμένα στους Drughi.

Η πρώτη προβολή της ταινίας θα είναι στο Τορίνο -τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό- και ο Σέγκρε αποφάσισε να εστιάσει στους Drughi ως συνεχιστές των Fighters, με την ιστορία να αρχίζει από το 1988, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το πανό των Drughi στην Curva Filadelfia του Κομουνάλε.


Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι συνεχιστές των Fighters υποστηρίζουν ότι είναι οι Tradizione Bianconera, οι σχέσεις των οποίων με τους Drughi είναι μια πονεμένη ιστορία. Σύντροφοι κάποτε, στα χρόνια των Fighters, στη συνέχεια... εχθροί και τώρα, τα τελευταία χρόνια, έχουν βρει τον τρόπο ώστε να συνυπάρχουν στην Curva Sud του Stadium χωρίς να δημιουργούν προβλήματα οι μεν στους δε.



Οπως και να έχει, ο σκηνοθέτης εστίασε στους Drughi και την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο Τορίνο, θα προβληθεί για πρώτη φορά το «Ragazzi di stadio quarant'anni dopo». Οι οπαδοί από το Τορίνο στο προσκήνιο. Εκεί που χτυπάει η καρδιά της Γιούβε και στην πλευρά της κούρβας που δεν υπάρχουν κενά καθίσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου