6 Δεκ 2018

Γιατί η Γιουβέντους θα αλλάξει οικονομικό επίπεδο από το 2022 και μετά

Η Banca Imi εξηγεί -με αριθμούς- γιατί οι προσεχείς ισολογισμοί της Γιουβέντους θα είναι αρνητικοί, γιατί αυτό δεν επηρεάζει το κλαμπ και πόσο θα αυξηθούν τα έσοδα σε βάθος τριετίας.

Τα οικονομικά των μπιανκονέρι επανέρχονται δυναμικά στα ιταλικά ρεπορτάζ λόγω της επικείμενης εισόδου του κλαμπ στο FTSE-Mib, με το Calcio & Finanza να παρουσιάζει μια έρευνα της Banca Imi για το θέμα.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο ισολογισμός της Γιούβε για το 2018-19 θα κλείσει με απώλειες ύψους 68,1 εκατ. ευρώ, αυτός του 2019-20 με απώλειες 62 εκατ. ευρώ, αυτός του 2020-21 με απώλειες 26 εκατ. ευρώ και από το 2022 θα έχουμε ισορροπία.

Αυτή η εξέλιξη, αναφέρει η Banca Imi, έχει προβλεφθεί από το κλαμπ (για παράδειγμα στον φετινό ισολογισμό θα... βαρύνουν πολύ στα αποτελέσματα τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για τον Ρονάλντο) και δεν υπάρχει προβληματισμός επειδή η Γιουβέντους έχει πλέον πολύ καλό απόθεμα και έτσι μπορούν να καλύπτονται απώλειες στους ισολογισμούς και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.


Ο προγραμματισμός που υπάρχει, συνεχίζει η Banca Imi, θέλει τους μπιανκονέρι να αλλάζουν οικονομικό επίπεδο για τα καλά από το 2022, αφού υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα έχουν φτάσει στα 624 εκατ. ευρώ, ποσό που θα επιβεβαιώνει και τη συνεχή ανάπτυξη υπό την προεδρία του Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος παρέλαβε τη Γιούβε το καλοκαίρι του 2010 με έσοδα που ήταν στα 170-180 εκατ. ευρώ.

Στην αύξηση των εσόδων, ειδικά από το 2022 κι έπειτα, θα παίξουν μεγάλο ρόλο φυσικά -πάντα σύμφωνα με την ίδια έρευνα- οι χορηγοί και τα περισσότερα λεφτά που θα δίνουν πλέον, μετά τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη Γιουβέντους, με τα σχετικά έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν από τα 86,9 εκατ. ευρώ που είναι τώρα, στα 136,5 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου