6 Δεκ 2018

Αλέγκρι: Ανάμεσα στο ματς με την Ιντερ και την Γιουνγκ Μπόις, είναι πιο σημαντικό αυτό της Τετάρτης

Γιουβέντους-Ιντερ αύριο και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μίλησε για πιθανές αλλαγές σε 11άδα-σύστημα, για τη σημασία του παιχνιδιού, για το ότι όλοι οι άλλοι θα υποστηρίζουν τους νερατζούρι και για το πού πρέπει να βελτιωθούν οι μπιανκονέρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιούβε στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον Εμρέ Τσαν και την κατάσταση στο κέντρο: «Ο Μπεντανκούρ έχει κάποιες ενοχλήσεις, έκανε διαφορετικό πρόγραμμα το τελευταίο διήμερο, θα δούμε πώς θα είναι σήμερα. Ο Εμρέ Τσαν είναι καλά, θα είναι στην αποστολή και μπορεί να παίξει και ένα κομμάτι του ματς. Αν δεν παίξει ο Μπεντανκούρ, μπορεί να είναι και βασικός. Ή ο Τσαν ή θα παίξουμε με δύο στο κέντρο ή θα μπει στα χαφ ο Κουαδράδο και θα πρέπει να αλλάξω την τριάδα μπροστά».

Για τη σημασία του παιχνιδιού: «Ανάμεσα στο αυριανό και στο ματς της Τετάρτης με τη Γιουνγκ Μπόις, είναι πιο σημαντικό αυτό της Τετάρτης. Αύριο παίζουμε ένα ματς, την Τετάρτη παίζουμε την 1η θέση που είναι, βλέποντας και τους άλλους ομίλους, πολύ σημαντική».

Για το ματς με την Ιντερ: «Αύριο είναι ένα όμορφο και σημαντικό ματς γιατί είναι το derby d’ Italia, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία, είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που μαζί με τη Μίλαν έγραψαν την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα ματς σημαντικό συναισθηματικά, τακτικά και τεχνικά, κόντρα σε μια ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ και μαζί με τη Νάπολι είναι οι ανταγωνιστές μας. Η Ιντερ είναι πολύ καλή στο να ανοίγει το παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί τεχνική και ταχύτητα στα κενά, ενώ έχει και έναν εκτελεστή όπως ο Ικάρντι».


Για το γεγονός ότι όλοι οι μη Γιουβεντίνοι θα υποστηρίζουν την Ιντερ: «Με αφήνει αδιάφορο, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας με ηρεμία. Το πρωτάθλημα δεν πρέπει να το σκοτώσουμε, πρέπει να το κατακτήσουμε. Από εκεί και πέρα, είναι λογικό όλοι οι υπόλοιποι να θέλουν απώλειες μας για να υπάρχει μάχη για τον τίτλο, αλλά μάχη θα γίνει ούτως ή άλλως. Ο Αντσελότι δικαίως λέει ότι η Νάπολι έχει πιθανότητες, έχουμε τρία ματς να παίξουμε με Ιντερ και Νάπολι ενώ έχουμε συνολικά πολλά ματς ως το τέλος. Προς το παρόν, σε αυτές τις 20 μέρες ως τις 29 Δεκεμβρίου πρέπει να κάνουμε πολλά, αλλά για να τα κάνουμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Και πρέπει και να βελτιωθούμε».

Για το πού πρέπει να βελτιωθεί η Γιουβέντους: «Να βελτιώσουμε τις εμφανίσεις μας. Στη Φλωρεντία, κάποια στιγμή, η ομάδα είχε κοπεί στη μέση και έδωσε τη δυνατότητα στη Φιορεντίνα να βγάλει αντεπιθέσεις. Είναι η μοναδική κατάσταση στην οποία γινόμαστε ευάλωτοι. Πρέπει να δουλέψουμε στην ισορροπία, όχι να αφήνουμε τρεις μπροστά και επτά μόνο να αμύνονται, γιατί έτσι ρισκάρουμε. Επίσης, δεν έχουμε σκοράρει ακόμη από εκτέλεση φάουλ. Στη Φλωρεντία είχαμε τρία φάουλ από καλές θέσεις και όταν έχεις τρία φάουλ από εκεί πρέπει να σκοράρεις έστω μία φορά. Εχουμε σπεσιαλίστες, ελπίζω αύριο να σκοράρουμε με φάουλ».

Για τον Αντρέα Ανιέλι που σήμερα γιορτάζει τα 43α γενέθλια του και πόσο άλλαξε από την πρώτη τους συνάντηση: «Εχουν περάσει πέντε χρόνια... Αυτό που με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή στον πρόεδρο, είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που παίρνει αποφάσεις, αυτή είναι η καλύτερη ποιότητα για έναν παράγοντα. Από εκεί και πέρα, ωριμάζουμε όλοι μαζί και είναι φυσιολογικό σήμερα να έχει διαφορετικό εκτόπισμα από όταν ανέλαβε την προεδρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου