5 Δεκ 2018

Επίδειξη δύναμης και νέοι οικονομικοί ορίζοντες ανοίγονται για τη Γιουβέντους

Ρεπορτάζ του οικονομικού Milano Finanza κάνει λόγο για νέους -εντυπωσιακούς- ορίζοντες που ανοίγουν για τη Γιουβέντους.

Η οικονομική ανάπτυξη των μπιανκονέρι είναι σταθερή και η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ό,τι έπρεπε για να απογειωθεί το brand σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του χρηματιστηρίου, στο οποίο είναι εισηγμένη η Γιούβε.

Οπως αναφέρει το οικονομικό Μέσο Milano Finanza σε σημερινό ρεπορτάζ του, άνθρωποι του χρηματιστηρίου παρακολουθούν με προσοχή την πορεία της μετοχής της Γιουβέντους, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας (της Γιουβέντους ως κλαμπ) είναι σταθερά πάνω από το ένα δισ. ευρώ μετά την απόκτηση του CR7.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει το Milano Finanza, να υπάρχουν πολύ σοβαρές σκέψεις -κάποιες πηγές του Μέσου το παρουσιάζουν σαν δεδομένο- για την είσοδο της Γιούβε στο FTSE-Mib, το γκρουπ των 40 μετοχών που έχουν το περισσότερο ρευστό και τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στο ιταλικό χρηματιστήριο.


Αν συμβεί αυτό τους προσεχείς μήνες, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, θα είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη οικονομικής δύναμης από το κλαμπ και θα ανοίγουν νέοι ορίζοντες για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, αν όντως η Γιουβέντους εισαχθεί στο FTSE-Mib, θα είναι ακόμη μία κίνηση-ματ της οικογένειας Ανιέλι, καθώς ήδη οι μετοχές τριών επιχειρήσεων που ελέγχουν, έχουν εισαχθεί: Πρόκειται για την FCA (22,9 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση), τη Ferrari (18,9 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση) και την Exor (12,8 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου