1 Ιαν 2019

Η απόλυτη αποθέωση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τον προπονητή του

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας σε πορτογαλική εφημερίδα.

Στη Record μίλησε ο Πορτογάλος σταρ της Γιουβέντους, στη Record μίλησε και ο προπονητής, ο οποίος είπε τα εξής.

- O Κριστιάνο Ρονάλντο είναι διαφορετικός από ό,τι φανταζόσουν πριν την πρώτη συνάντηση σας;
«Οχι. Περίμενα να δω έναν σπουδαίο επαγγελματία, με ένα εκπληκτικό ανταγωνιστικό πνεύμα που μας έχει βοηθήσει και έχει συνεισφέρει στη βελτίωση μας, όχι μόνο αυτή των πιο νεαρών παικτών αλλά όλων».

- Με ποιο τρόπο το βγάζει αυτό;
«Κάθε μέρα θέλει να είναι ο καλύτερος και αυτή είναι μια επιπλέον αξία που προστίθεται στην αξία του καθενός. Από τεχνικής πλευράς είναι προφανές ότι όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο του, αλλά ζητάει το μάξιμουμ από τον εαυτό του. Δουλεύει για να δίνει πάντα το μάξιμουμ και αυτό αποτελεί πραγματικά παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους».

- Δεν υπάρχει τίποτα που να σε εξέπληξε;
«Ας πούμε ότι περισσότερο από έκπληκτος, είναι πραγματικά πολύ ωραίο να τον βλέπεις να παίζει, επειδή απλά βλέπεις έναν παίκτη διαφορετικό από τους άλλους».


- Ποιο είναι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό στο οποίο κάνει τη διαφορά;
«Είναι πάντα συγκεντρωμένος, τόσο στον αγώνα όσο και στην προπόνηση. Ακόμη κι αν μερικές φορές φαίνεται σαν να... λείπει, είναι πάντα συγκεντρωμένος 100%. Σε οποιοδήποτε σημείο του ματς, ακόμη κι αν πάρει μόνο μία φορά την μπάλα. Είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα δώσει αυτό που πρέπει».

- Τι μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής από τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν το ματς;
«(Χαμογελάει) Γκολ! Του ζητάω αυτό που ξέρει καλύτερα και κάνει με εντυπωσιακή ευκολία. Τώρα πια ξέρουμε ήδη ότι θα είναι με σπουδαία ταπεινότητα στη διάθεση της ομάδας. Αυτό είναι επίσης κάτι τον διακρίνει, είναι παράδειγμα για όλους».

- Για σένα και για τη Γιουβέντους, το να έχετε τον Ρονάλντο σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες γιατί πρέπει να νικήσετε όλα τα ματς ή είναι πάνω από όλα μια απόλαυση;
«Είναι μια απόλαυση! Το πρωτάθλημα είναι ένας φυσικός στόχος της Γιουβέντους, ενώ για να κατακτήσεις το Champions League χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Για εμάς στη Γιούβε και για το ιταλικό ποδόσφαιρο, το να έχουμε τον Ρονάλντο στην Ιταλία θα πρέπει να είναι μια απόλαυση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου