14 Ιαν 2019

Η παραδοχή της Γιουβέντους ότι δεν δικαιώθηκε με τον Ιγκουαΐν

Η Γιουβέντους μπορεί να μη δικαιώθηκε με την απόκτηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, δικαιώθηκε όμως με την παραχώρηση του.

Το καλοκαίρι του 2016 οι μπιανκονέρι έβγαλαν 90 εκατ. ευρώ από το ταμείο τους για να κάνουν δικό τους τον Αργεντίνο φορ, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της Νάπολι και ερχόταν από μια τρελή σεζόν με την επίδοση-ρεκόρ των 36 γκολ στη Serie A.

Η μεταγραφή του Ιγκουαΐν, φυσικά, δεν έγινε με στόχο να διατηρήσει η Γιούβε το στέμμα της στην Ιταλία, αλλά να κατακτήσει αυτό της Ευρώπης. Η ομάδα πλησίασε, φτάνοντας στον τελικό του Champions League το 2017, αλλά θυμόμαστε όλοι την κατάληξη...

Γενικά, στη διετία του στο Τορίνο ο Ιγκουαΐν δεν οδήγησε την Κυρία στην κορυφή της Ευρώπης, δεν της έδωσε κάτι παραπάνω από ό,τι είχε, οπότε η μεταγραφή του μάλλον δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, παρά το γεγονός πως έκανε ό,τι μπορούσε, κάνοντας και κάποια ματς όπως ο πρώτος ημιτελικός του ‘17 με την Μονακό ή τα δύο περσινά με την Τότεναμ. Τα λεφτά του σε ό,τι άφορά τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία λόγω των ευρωπαϊκών πορειών, μπορεί να τα έβγαλε. Σε αγωνιστικό επίπεδο μιλάμε.


Η απόφαση να παραχωρηθεί το καλοκαίρι, αρχικά αυτό και κατ' επέκταση στη Μίλαν, ήταν ουσιαστικά η παραδοχή της Γιουβέντους ότι δεν δικαιώθηκε με τον Ιγκουαΐν. Τα όσα γίνονται από το καλοκαίρι και μετά και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, με το μέλλον του να είναι αβέβαιο, αποτελεί δικαίωση για το timing της παραχώρησης του.

Ο Γκονσάλο είναι στόχος της Τσέλσι αλλά οι Αγγλοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν εύκολα ή άμεσα τα 36 εκατ. ευρώ που θέλουν οι μπιανκονέρι. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, ειδικά για ένα φορ με όνομα όπως ο Ιγκουαΐν. Δεν είναι μεγάλος και ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομα του πλέον όμως, δεν είναι μεγάλη η ουρά για την υπογραφή του και αυτό δείχνει ότι μάλλον η απόφαση που πήραν στο Τορίνο το καλοκαίρι -του '18- ήταν σωστή.


2 σχόλια:

  1. Αν συνεχιζε στη Νάπολι, ίσως και να μην ειχαμε ενα απο τα δυο τελευταια πρωταθλήματά μας. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειχε άλλο προπονητή στην Γιουβε άλλα θα λέγαμε. Από σέντερ φορ τον έκανε αμυντικό τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή