20 Ιαν 2019

Η στιγμή που άλλαξε την καριέρα του Αντσελότι διαδραματίστηκε εκεί που απέτυχε, στη Γιουβέντους

Ο Κάρλο Αντσελότι απέτυχε ως προπονητής στη Γιουβέντους, αλλά η παρουσία του εκεί και η συνεργασία του με τον Ζινεντίν Ζιντάν του άνοιξε τους ορίζοντες.

Από τον Φεβρουάριο του 1999 ως το καλοκαίρι του 2001 ο «Καρλέτο» δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που είχαν τεθεί, σε Ιταλία και Ευρώπη.

Παρά το γεγονός αυτό, η παρουσία του στον πάγκο των μπιανκονέρι ήταν αυτό που τον βοήθησε να γίνει ο προπονητής που έγινε στη συνέχεια, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, λόγω του Ζιντάν.


«Ο Ζιντάν στη Γιουβέντους άλλαξε την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο. Οταν ήμουν στην Πάρμα, έβαλα στοπ στη μεταγραφή του Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ηταν ένας από τους σπουδαιότερους όλων των εποχών, αλλά είχα ήδη τους Ενρίκο Κιέζα και Ερνάν Κρέσπο, ενώ στο ποδόσφαιρο μου δεν είχα τον ρόλο του trequartista (το 10άρι)», είπε αρχικά στην Corriere dello Sport ο Αντσελότι και πρόσθεσε...

«Αν η υπόθεση Μπάτζιο ερχόταν μετά τη συνεργασία μου με τον Ζιντάν, θα είχα δουλέψει ευχαρίστως μαζί του. Η συνεργασία μου με τον Ζινεντίν στη Γιούβε ήταν το σημείο που άλλαξε η καριέρα μου. Ο Ζιντάν τα άλλαξε όλα, γιατί έβαλα την ομάδα δίπλα του, άλλαξε το δόγμα μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου