29 Ιαν 2019

Σημαντική παρέμβαση Αλέγκρι για την… κατάκτηση του Champions League από τη Γιουβέντους

Στο λάθος κλίμα που υπάρχει γύρω από τη Γιουβέντους για το Champions League, αναφέρθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς κυπέλλου με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ο προπονητής των μπιανκονέρι είπε τα καλύτερα για τον αντίπαλο, αναφέρθηκε σε επιστροφές ή 11άδα («διαθέσιμοι πάλι Πιάνιτς-Κεντίρα, θα παίξουν οι Σέζνι-Κιελίνι-Ρουγκάνι-Κανσέλο και βλέπουμε»), για να ερωτηθεί κάποια στιγμή για την Ατλέτικο.

Αφορμή για την ερώτηση, η κακή εμφάνιση της Γιουβέντους κόντρα στη Λάτσιο και η μεταγραφή του Μοράτα στην Ατλέτικο. «Υπάρχει κάτι που σας ανησυχεί;», ήταν η ερώτηση και ο Αλέγκρι έδωσε μια μακροσκελή απάντηση...

«Ακούω πάντα να μιλάνε για τη Μαδρίτη. Είναι ένα ποδοσφαιρικό ματς, δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι η Γιουβέντους είναι το απόλυτο φαβορί, μιλάνε λες και η Γιούβε πρέπει απλά να περιμένει την 1η Ιουνίου για να κατακτήσει το Champions League. Αυτό είναι κάτι τρελό και το ζούμε το Champions League με έναν τρόπο που δε βοηθάει.


Το Champions League όπως και τα άλλα τρόπαια, είναι στόχος που πρέπει να πετύχουμε και αν είμαστε καλοί και τυχεροί θα προχωρήσουμε. Το να παίξεις κόντρα στην Ατλέτικο δεν είναι ίδιο με το να παίξεις κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι ένα ματς που πρέπει να το αντιμετωπίσεις γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει κάτι απρόβλεπτο, κάτι το οποίο είναι και φυσιολογικό.

Στο πρωτάθλημα είναι διαφορετικό γιατί σε 38 αγώνες μπορείς να κάνεις ένα εντελώς λάθος. Αύριο, για παράδειγμα, δεν έχεις την ευκαιρία της ρεβάνς, πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο ματς και να είμαστε και λίγο τυχεροί, δεν είναι κάτι άλλο.

Οπως και να έχει, η Γιουβέντους τα τελευταία 4 χρόνια έπαιξε 2 τελικούς Champions League. Δεν είναι ότι πάει άσχημα. Σίγουρα ελπίζουμε να είναι η χρονιά μας, αλλά εγώ το ήλπιζα και την πρώτη μου χρονιά εδώ. Γίνονται τόσες αναλύσεις... Το Champions League το παίζεις, χωρίς να το σκέφτεσαι όλες τις μέρες. Υπάρχουν αυτά τα νοκ-άουτ ματς, όπως το αυριανό, που είναι σαν πνευματική προπόνηση για τη διαχείριση του αγώνα, όταν θα φτάσουμε σε αυτά τα ματς με την Ατλέτικο».


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή μας δηλώνει πως αύριο θα είναι πρόβα τζενεραλε για το εκτός ματς με την Ατλέτικο.
    Να δούμε τι διάθεση θα έχουν οι παίχτες και αν θα δούμε επιτέλους αυτό που διατυμπανίζει ο κοουτς,ότι θα είμαστε ετοιμοι οταν πρέπει,για τα νοκ άουτ δηλαδή...
    Με μια πρώτη ανάγνωση προσπαθεί να αποβάλει το άγχος από την ομαδα. Ή μήπως βλέπει ότι η ομάδα δεν μπορει και προσπαθεί να τα μαζέψει...
    Τέλος πάντων είναι δύσκολο μια ομάδα να αρχίσει να παίζει κυριαρχικά στα μέσα της σεζόν. Και για να κατακτήσεις το πολυπόθητο τρόπαιο επρεπε να παίζεις ήδη έτσι από καιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή