11 Φεβ 2019

Η κίνηση… αρχηγού από τον Κριστιάνο και ο ύμνος προς το λυπημένο κόσμημα στον πάγκο

«Ρονάλντο, ένας ύμνος στο Κόσμημα. Γκολ και αφιέρωση στον Ντιμπάλα», γράφει η Gazzetta dello Sport, η οποία στέκεται στον Πορτογάλο.

Ο Κριστιάνο ήταν ο πρωταγωνιστής της Γιουβέντους στο εκτός έδρας 3-0 επί της Σασουόλο, βάζοντας το γκολ του 0-2, δίνοντας στον Τσαν αυτό του 0-3 και έχοντας συμμετοχή και στο 0-1 του Κεντίρα. Πάνω από όλα, όμως, αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν η επιλογή του Ρονάλντο να πανηγυρίσει όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα, στον οποίο και αφιέρωσε το γκολ. Μια κίνηση που δείχνει ενότητα, μια κίνηση... αρχηγού, με την Gazzetta dello Sport να γράφει σήμερα για τον CR7...

«O Υμνος στο Κόσμημα είναι το soundtrack της βραδιάς. Μετά από 70 λεπτά παιχνιδιού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το ασανσέρ και από τον 3ο όροφο έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Επιστρέφοντας στο έδαφος, πανηγύρισε με την κλασική πιρουέτα για το "siuuu", αλλά στον παραδοσιακό πανηγυρισμό πρόσθεσε δύο κινήσεις: Την Dybala Mask, τον τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει ο Πάουλο τα γκολ, και ένα δάχτυλο που έδειχνε προς τον Αργεντίνο. Ηταν ένας ύμνος προς το λυπημένο κόσμημα στον πάγκο.

Ο Κριστιάνο δεν εξήγησε την επιλογή του, η οποία παραμένει ξεχωριστή, αλλά η εξήγηση που δίνουν όλοι οδηγεί στην επιβεβαίωση ότι είναι ένας έξτρα αρχηγός: Δέκα μέρες πριν το ματς του Champions League, το Νο7 αφιέρωσε το γκολ στον συμπαίκτη του που είναι σε δύσκολη περίοδο. Σίγουρα, ήταν ένας CR7 φιλάνθρωπος: Με περισσότερη συμμετοχή από άλλες φορές, καθοριστικός όπως συμβαίνει συχνά, διασκέδασε με το να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του.

Ξαναδείτε το ματς. Το γκολ δείχνει την υπεροχή του και βασικά είναι η φάση που έκλεισε το ματς. Ο Ρονάλντο, όμως, άφησε εδώ κι εκεί πακέτα με δώρα. Η ασίστ για το 3-0 του Εμρέ Τσαν, στην κίνηση, είναι για Νο10. Το σουτ που έκανε και οδήγησε στο 1-0 του Κεντίρα, είναι για Νο9. Η άψογη σέντρα για τον Μάντζουκιτς, είναι για εξτρέμ καθαρό. Τρεις ποδοσφαιριστές σε έναν.


Οι τιφόζι της Γιούβε επέστρεψαν σπίτι χθες με ένα πονηρό χαμόγελο. Περιμένουν από τον Ιούλιο τον Ρονάλντο που έβλεπαν στην τηλεόραση, αυτόν που τον Φεβρουάριο αλλάζει ρυθμό και οδηγεί τις ομάδες του στις ευρωπαϊκές νίκες. Η τωρινή φυσική κατάσταση του -ο Κριστιάνο δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς- είναι υπόσχεση για μελλοντικές επιτυχίες, αλλά και το παρελθόν δεν είναι κακό. Από τον Αύγουστο, έχει 20 γκολ με τη φανέλα της Γιούβε. Ο Ρονάλντο έχει βάλει 18 στο πρωτάθλημα, ένα στο Σούπερ Καπ στην Τζέντα κόντρα στη Μίλαν και ένα στο Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χθες έφτασε πολύ κοντά στα 21 αλλά ένα άλλο γκολ, λιγότερο όμορφο, ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Για τους λάτρεις των αριθμών και της στατιστικής, υπάρχουν δύο αποτελέσματα. Επίπεδο εύκολο: Ο Κριστιάνο προσπέρασε τους Κουαλιαρέλα και Ντουβάν Ζαπάτα, όντας πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Serie A. Επίπεδο δύσκολο: Για 13η σερί σεζόν έχει πετύχει τουλάχιστον 20 γκολ. Σε Μάντσεστερ, Μαδρίτη και Τορίνο, δεν έχει σταματημό από εκείνο το καλοκαίρι που η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ κι έπειτα.

Γι' αυτό η Γιούβε περιστρέφεται γύρω του. Γι' αυτό είναι ο αγαπημένος τόσων ποδοσφαιρόφιλων, συμπεριλαμβανομένου ενός τύπου που εισέβαλε χθες στο γήπεδο για να τον αγκαλιάσει, αλλά και του Κριστιάνο τζούνιορ, του γιου που συνεχίζει να σκοράρει με τους πιτσιρικάδες των μπιανκονέρι: Χθες έβαλε δύο σε φιλικό κόντρα στη Σαμπντόρια. Ο Κριστιανίνο είναι ο πρώτος σκόρερ της οικογένειας για μια βραδιά, αλλά και ο μπαμπάς, σαν δεύτερη επιλογή, δεν είναι για πέταμα...».


2 σχόλια:

  1. Ο ανθρωπος εχει αλλαξει τοσο πολυ συμπεριφορα απο τοτε που ηρθε στη Γιουβεντους και αυτο δειχνει ποσο μεγαλη και σοβαρη ομαδα ειμαστε. παιζει πιο ομαδικα, δεν πεφτει εσκεμμενα ζητωντας φαουλ και κραταει τα αποδητηρια. δωστε του σιγα σιγα κανα περιβραχιονιο. δε περιμενα ποτε απο τον εαυτο μου τετοια κωλοτουμπα για τον Πορτογαλο. συγκινητικη επισης η κινηση του για τον Ντυμπαλα ο οποιος πιστευω οτι με την φυγη αλεγκρι (αν αυτο γινει) θα απογειωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλώνω και εγώ ένοχος για το 《 κωλοτούμπας》Ελπίζουμε όλοι για το καλύτερο. Ο Κριστιάνο προφανώς και έχει ωριμάσει και ο οργανισμός Γιουβέντους έχει παίξει τον ρόλο του

      Διαγραφή