26 Φεβ 2019

Θα αλλάξει το επενδυτικό πλάνο του Ανιέλι αν αποκλειστεί η Γιουβέντους στους «16» του Champions League;

Η Γιουβέντους έκανε μια διαφορετική προσέγγιση, υπέρβαση σύμφωνα με τη λογική της, φέρνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν η ομάδα δεν προχωρήσει στο Champions League θα χάσει κάμποσα εκατομμύρια. Θα τσαλακωθεί το πρεστίζ της (αφού ο Πορτογάλος ήρθε για να πάρει το ευρωπαϊκό). Θα γίνει η φιέστα για το 8ο σερί πρωτάθλημα με περισσότερη περισυλλογή και ίσως λιγότερο ενθουσιασμό.

Τι θα έκανε σε μία τέτοια περίπτωση ο Αντρέα Ανιέλι; Θα επένδυε στην ομάδα και τη νέα σεζόν; Θα τα... έχωνε ξανά, για μιλήσουμε με την ελληνική αργκό; Τα οικονομικά μιας τέτοιας εταιρείας δεν λειτουργούν με λογική οπαδού. Λειτουργούν με πράσινα και κόκκινα νούμερα. Τα δεύτερα είναι αποτρεπτικά, περισσότερο κι από έναν αποκλεισμό στο «16» του Champions League.


Ο πρόεδρος τη Γιουβέντους έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει την ομάδα το Νο 1 κλαμπ στον κόσμο. Και θα προσπαθήσει να το πετύχει. Αυτό δε σημαίνει πως κάθε χρονιά θα έρχεται ένας αντίστοιχος Κριστιάνο Ρονάντο ή θα δαπανώνται τα ίδια ποσά. Προφανώς και ο Ανιέλι θα συνεχίσει το πλάνο του. Αλλά βρίσκοντας νέους πόρους και όχι βάζοντας χρήματα από τα ταμεία της ομάδας.

Για παράδειγμα, η Γιούβε περιμένει χρήματα από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Εχει περουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως θα πουλήσει για να κάνει μια μίνι ανανέωση αλλά να βρει και τα λεφτά που χρειάζεται μια νέα δυνατή μεταγραφή.

Η Γιουβέντους θα συνεχίσει τις επενδύσεις. Αυτό είναι σίγουρο. Ποια είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα θα περιμένουμε να δούμε. Γιατί αν η Κυρία μείνει έξω από το Champions League τόσο νωρίς, σίγουρα θα υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα. Το τελικό πλάνο δεν πρόκειται να αλλάξει, ο τρόπος υλοποίησης, όμως, θα διαμορφωθεί βάσει των δεδομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου